49.600€ χρηματοδότηση στον Δήμο Κω για την εκπόνηση σχεδίου αστικής προσβασιμότητας

Με χρηματοδότηση ύψους 49.600€ εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Κω στη δράση με τίτλο «Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας», σύμφωνα με την υπ΄ αριθμό 240 απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής θα εκπονηθεί μελέτη για τον προσδιορισμό των σημείων που απαιτούνται διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές, ώστε να δημιουργηθεί σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Ο σχεδιασμός αφορά στους υπαίθριους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους του δήμου και στα δημόσια κτίρια ή τα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και άλλες χρήσεις, τα οποία απαιτείται να γίνουν προσβάσιμα.

Στο δίκτυο που θα δημιουργηθεί περιλαμβάνονται δίκτυα πεζή μετακίνησης, οδεύσεις διαφυγής, χώροι εκτόνωσης, σημεία προσωρινής περίθαλψης και σημεία καταφυγής των πολιτών.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ