Στη Νίσυρο η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου για την 75η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακολουθήσε από τη Νίσυρο τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 75ης επετείου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας  υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και από κει με ελικόπτερο μετέβησαν στη γειτονική Νίσυρο.

Ο κ. Χατζημάρκος στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε πριν από λίγο:

Την ΑΕ Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχουμε την χαρά να υποδεχόμαστε σήμερα στη Δωδεκάνησο.
Απο την Κω, συνεχίζουμε με προορισμό τη Νίσυρο όπου μας τιμά με την παρουσία της στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 75 χρόνων απο την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Μητέρα Ελλάδα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ποταμίτισσας και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέσα στο πένθος και τη βαθιά θλίψη που αισθανόμαστε μετά το πρόσφατο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, βρίσκομαι εδώ, στη Νίσυρο, για να τιμήσουμε μαζί όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Δωδεκανήσου και την επανένωσή της με τη μητέρα πατρίδα πριν από 75 χρόνια.

Ένα από τα φωτεινά ορόσημα στην ιστορία μας, που μας θυμίζει πάντα τη σημασία της εθνικής ευθύνης, ενότητας και ομοψυχίας στην επίτευξη ενός κοινού, ανώτερου σκοπού.».

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ