Τη Χάλκη επισκέφθηκε η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Ελευθερία Φτακλάκη

Στη Χάλκη βρέθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία έγινε δεκτή σε κλίμα εγκαρδιότητας.

Η κα Φτακλάκη είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με κατοίκους, αλλά και επισκέπτες του νησιού, να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Άγγελο Φραγκάκη, παράλληλα, όμως, και με εκπροσώπους – μέλη της Axion Hellas, που πραγματοποιεί νέα αποστολή σε μικρονήσια του Αιγαίου. Η 13η αποστολή απαρτίζεται από  πολυπληθές κλιμάκιο εθελοντών γιατρών, σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, στηρίζοντας έμπρακτα τους κατοίκους των μικρών νησιών της ακριτικής Ελλάδας, συμβάλλοντας προληπτικά στην αντιμετώπιση θεμάτων Υγείας. Η κα Φτακλάκη ενημερώθηκε για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Axion Hellas και εξήρε την πρωτοβουλία της 13ης αποστολής να «πιάσει» λιμάνι στα Δωδεκάνησα σε Χάλκη, Σύμη, Ψέριμο, αλλά και νησιά των Κυκλάδων.

Στη συνάντηση στο δημαρχείο της Χάλκης με τον Δήμαρχο Άγγελο Φραγκάκη και τον Αντιδήμαρχο Δ. Διοσοσμάκη της εκτέθηκε το πλάνο ανάπτυξης που μέσω του project «GR-eco island» οδεύει προς τη μετατροπή της σε νησί-πρότυπο, όσον αφορά τις πρακτικές αειφορίας, τις πράσινες μετακινήσεις και τη γενικότερη προώθηση και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Το πλέον αξιοσημείωτο είναι η τάχιστη ολοκλήρωση του project που διήρκησε λιγότερο από 4 μήνες (2 Ιουλίου 2021- 5 Νοεμβρίου 2021) έλαβε χώρα η Τελετή Παράδοσης από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Χάλκη. Με τη χρήση οικονομικής, πράσινης ενέργειας για τις μετακινήσεις και τις ευρύτερες δραστηριότητες του νησιού, το project αποκτά παγκόσμια σημασία, καθώς η Χάλκη αποτελεί παράδειγμα και έχει αναδειχθεί σε διεθνές πρότυπο που θα επιτελέσει ρόλο “οδηγού” για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση, στη βιώσιμη μετακίνηση και την πλήρη απανθρακοποίηση των ελληνικών νησιών.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τι έχει ήδη αλλάξει και τι βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί της Χάλκης. Πρόκειται για εξαιρετικό έργο που μετατρέπει το νησί σε πρότυπο αυτονομίας και βιώσιμης μετακίνησης, με στόχο μια ολοκληρωμένη “πράσινη μετάβαση” που έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος συνεργάστηκαν αποφασιστικά με όλους τους διεθνείς μας εταίρους,  έτσι ώστε η Χάλκη να αποτελεί πρότυπο παράδειγμα προς μίμηση για τη μετάβαση προς την βιώσιμη κινητικότητα στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου Ελευθερία Φτακλάκη.

Τέλος, η κα Φτακλάκη επισκέφθηκε το Λιμενικό Σταθμό Χάλκης, όπου συζήτησε με τους λιμενικούς για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ