Μετά από 65 χρόνια, νέα δεξαμενή στο Αμανιού από τη ΔΕΥΑΚ! Έργα υποδομών παντού, σε όλο το νησί!

Νέα δεξαμενή ύδρευσης κατασκεύασε η ΔΕΥΑΚ στο Αμανιού, την οποία περίμεναν οι κάτοικοι για πολλά χρόνια, αφού η προηγούμενη πέτρινη δεξαμενή που κάλυπτε τις ανάγκες του οικισμού είχε κατασκευαστεί πριν από δεκαετίες, το 1957 σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Η νέα δεξαμενή εντάσσεται στον σχεδιασμό της ΔΕΥΑΚ για ριζική βελτίωση των υποδομών ύδρευσης του οικισμού, με την κατασκευή νέου συστήματος τροφοδοσίας του δικτύου ύδρευσης.

Το έργο, κόστους 70.103€ από ίδιους πόρους της επιχείρησης, περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία:

  • νέας δεξαμενής χωρητικότητας 200ων κυβικών μέτρων,
  • υπόγειας δεξαμενής 27m3 για την εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος που θα λειτουργεί ως φρεάτιο άντλησης, και
  • νέο δίκτυο 400ων μέτρων.

Με τη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων η ΔΕΥΑΚ ενίσχυσε και αναβάθμισε το δίκτυο υδροδότησης, μιας και η παλιά δεξαμενή χωρητικότητας μόλις 90m3 δεν επαρκούσε.

Η νέα δεξαμενή, κυκλικής διατομής, κατασκευάστηκε από συναρμολογούμενο πλευρικό πλαίσιο, εσωτερική επένδυση από γεωύφασμα, μεμβράνη στεγανοποίησης και μεταλλικό σκέπαστρο κατασκευασμένο από υλικά με αυξημένη αντιδιαβρωτική προστασία για την αποφυγή επιμόλυνσης του ύδατος και μείωσης των αντοχών στο χρόνο.

Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ καλύπτονται και οι αυξημένες ποσότητες που έχει ανάγκη μια από τις αναπτυσσόμενες οικιστικές περιοχές του νησιού.

Αυτό το σημαντικό έργο, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της δημοτικής αρχής και στο σχεδιασμό της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ για ενίσχυση των υποδομών ύδρευσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Διαβάστε ακόμη

Γράψτε το σχόλιο σας

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ