Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ ΣΚΑΛΑΣ-ΧΑΛΚΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Η αυθαίρετη και αδικαιολόγητη διακοπή της συγκοινωνιακής γραμμής Καμείρου σκάλας – Χάλκης από τις 15/2/23, κατέδειξε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, την μεγάλη χρησιμότητα της συνεχούς και απρόσκοπτης λειτουργίας της, χωρίς κανείς από τους αρμόδιους φορείς να ενημερώσει τους κατοίκους της Χάλκης, πότε θα ξαναλειτουργήσει.
Η παράλογη αυτή διακοπή, έβγαλε στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Χάλκης, οι επαγγελματίες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού, τόσο στον τομέα των καθημερινών προβλημάτων, όσο και στην μεγάλη βοήθεια των πλοίων που διαχρονικά υπηρέτησαν με συνέπεια την γραμμή και σε πολλές περιπτώσεις επέδειξαν αυτοθυσία στα δύσκολα και απρόοπτα προβλήματα υγείας των κατοίκων.
Η συγκοινωνιακή γραμμή Καμείρου Σκάλας – Χάλκης, σε καμία περίπτωση δεν τίθεται σε αντιδιαστολή, με τις άλλες γραμμές που εξυπηρετούν το νησί της Χάλκης.
Με απλά λόγια είναι αναντικατάστατη και γι’ αυτό το λόγο, δεν πρέπει να διακόπτεται ούτε κατά ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ατυχέστατες και εντελώς πεπλανημένες τις δηλώσεις του
Δημάρχου Χάλκης ο όποιος αντί να καυτηριάσει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο την αδικαιολόγητη και αυθαίρετη αυτή διακοπή, εκθείασε με τις δηλώσεις του την ύπαρξη άλλων γραμμών, θεωρώντας εμμέσως ότι αυτές καλύπτουν την αξία της, και εν τέλει δεν έγινε και κανένα μεγάλο κακό από την διακοπή της. Η ατυχέστατες αυτές δηλώσεις, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την σύγχυση της δημοτικής αρχής της Χάλκης, καθώς και την αδυναμία της να εκτιμήσει και αξιολογήσει δεόντως, ποιά είναι η σημαντικότερη συγκοινωνιακή γραμμή για την Χάλκη.
Λύπη και απογοήτευση μας προκάλεσε επίσης η παντελής έλλειψη ευαισθησίας και ανταπόκρισης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την απαράδεκτη διακοπή της εν λόγω συγκοινωνιακής γραμμής, η οποία σημειωτέον συμβαίνει για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες.
Ευτυχώς η δημοσίευση του ετήσιου προγράμματος ναύλων του πλοίου «Χάλκη» από τις 10/4/23, παρά το ότι δεν είναι το επιδοτούμενο σκάφος, δημιούργησε ανακούφιση στους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του νησιού.
Κύριε Υπουργέ Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και κύριε Δήμαρχε της Χάλκης, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσετε, ότι η συγκεκριμένη γραμμή, είναι ο βασικός συγκοινωνιακός πνεύμονας της Χάλκης, ο οποίος δεν πρέπει να διακόπτεται ποτέ και για κανένα επιπόλαιο και απερίσκεπτο λόγο, όπως συνέβη πρόσφατα από τις 15/2/23.
Θεωρούμε ότι μία σοβαρή δημόσια διοίκηση είτε κεντρική, είτε αυτοδιοικητική, θα έπρεπε να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μη συμβαίνει τέτοιου είδους απαράδεκτη διακοπή, που κυριολεκτικά τάραξε και αποσυνέθεσε την κοινωνική και οικονομική ζωή της Χάλκης.
Γι’ αυτούς στους λόγους, ζητάμε να ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε αφενός να επαναλειτουργήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η συγκεκριμένη συγκοινωνιακή γραμμή, και αφετέρου να ληφθούν οι δέουσες μέριμνες, ώστε να μην διακοπεί ποτέ ξανά στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ