Ευέλικτες λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υποστελέχωσης στο Κτηματολόγιο Ρόδου και να βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών

Με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Μάνος Κόνσολας ζητά να εξετάσει το ενδεχόμενο σύναψης προγραμματικής συμφωνίας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, προκειμένου μέλη του να συνδράμουν στο έργο του Κτηματολογίου Ρόδου για συναλλαγές και πράξεις, όπου δεν απαιτείται υπογραφή υπαλλήλου και να βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι λόγω της υποστελέχωσης του Κτηματολογίου Ρόδου, παραμένουν σε εκκρεμότητα χιλιάδες πράξεις, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι συναλλαγές των πολιτών, αλλά και να χάνει πολύτιμα έσοδα το Δημόσιο.
Ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που γίνει άμεσα προκήρυξη, θα απαιτηθεί σημαντικός χρόνος για να καλυφθούν οι θέσεις και αυτό σημαίνει ότι θα διογκώνεται ο αριθμός των εκκρεμών πράξεων που θα πρέπει να διεκπεραιωθούν.
Συνεπώς, όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, θα πρέπει να αναζητηθούν, βραχυπρόθεσμα, βέλτιστες και κυρίως ευέλικτες λύσεις, ενώ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου έχει προτείνει τη λύση μιας προγραμματικής σύμβασης, μέσω της οποίας δικηγόροι θα μπορούν να συμβάλουν στη διεκπεραίωση πράξεων στο κτηματολόγιο για τις οποίες δεν απαιτείται η υπογραφή υπαλλήλου.
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα για το Κτηματολόγιο Ρόδου.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης

 

ΘΕΜΑ: «Επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης του κτηματολογίου Ρόδου»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Όπως γνωρίζετε, το Κτηματολόγιο Ρόδου αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης, που δημιουργούν συνακόλουθα προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της υποστελέχωσης του Κτηματολογίου, παραμένουν σε εκκρεμότητα χιλιάδες πράξεις, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι συναλλαγές των πολιτών αλλά και να χάνει πολύτιμα έσοδα το Δημόσιο.

Αυτή τη στιγμή, μια αντικειμενική καταγραφή, επιβάλλει την προκήρυξη 5 θέσεων πολιτικών μηχανικών, 4 θέσεων τοπογράφων, αλλά και διοικητικών υπαλλήλων για τη μεταγραφή των πράξεων στους τόμους.

Ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που γίνει άμεσα προκήρυξη, θα απαιτηθεί σημαντικός χρόνος για να καλυφθούν οι θέσεις και αυτό σημαίνει ότι θα διογκώνεται ο αριθμός των εκκρεμών πράξεων που θα πρέπει να διεκπεραιωθούν.

Επομένως, θα πρέπει να αναζητηθούν, βραχυπρόθεσμα, βέλτιστες και κυρίως ευέλικτες λύσεις.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου έχει προτείνει τη λύση μιας προγραμματικής σύμβασης, μέσω της οποίας δικηγόροι θα μπορούν να συμβάλουν στη διεκπεραίωση πράξεων στο κτηματολόγιο για τις οποίες δεν απαιτείται η υπογραφή υπαλλήλου.

Για παράδειγμα, υπάρχουν φωτογραφίες που πρέπει να βγουν προκειμένου να εκδοθούν πιστοποιητικά που εκκρεμούν.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Προτίθεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει το ενδεχόμενο σύναψης προγραμματικής συμφωνίας με το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, προκειμένου μέλη του να συνδράμουν στο έργο του Κτηματολογίου Ρόδου για συναλλαγές και πράξεις  όπου δεν απαιτείται υπογραφή υπαλλήλου;
  2. Ποιος είναι ο προγραμματισμός σε ό, τι αφορά στην προκήρυξη θέσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος υποστελέχωσης του Κτηματολογίου Ρόδου;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ