Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ ο Φώτης Χατζηδιάκος.  

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ και τέως δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Με δηλώσεις του συνεχάρη το Δ.Σ. του Σωματείου Εργατοϋπαλληλικού και επιστημονικού προσωπικού ΔΕΥΑΡόδου και όλους τους εργαζόμενους για την δυναμική συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες κινητοποιήσεις, ενάντια στις διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  περί «Μετονομασίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, και  σε Υδάτων και Αποβλήτων»  βάζοντας έτσι τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση, τόσο του νερού, όσο και της διαχείρισης των αποβλήτων, με τεράστιες συνέπειες και κόστος για τους δημότες.

Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδιάκος:

  • Το νερό είναι το σημαντικότερο δημόσιο κοινωνικό αγαθό, συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να το ιδιωτικοποιήσει.
  • Καμία Ρυθμιστική Αρχή δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία από την ψήφιση του ν. 1069/1980 μέχρι σήμερα διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους υδάτινους πόρους κάθε δήμου, προς όφελος των δημοτών της, σε αντίθεση με την ιδιωτική πρωτοβουλία που αποβλέπει πάντα στο δικό της όφελος και στο υπερβολικό κέρδος.
  • Το Κράτος έχει υποχρέωση να διευκολύνει τις ΔΕΥΑΡ με πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού και να τις ενισχύσει με χρηματοδοτικά εργαλεία και σύγχρονες τεχνολογίες για την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων υποδομών, ώστε να προσφέρουν ποιοτικό νερό στους δημότες με το μικρότερο δυνατό αντάλλαγμα και όχι να τις παραδώσει στην κερδοσκοπία των ιδιωτών.
  • Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν με τις απατηλές υποσχέσεις και τις ύποπτες αναδιπλώσεις της Κυβέρνησης, ότι δήθεν το νομοσχέδιο αφορά μόνο την Ε.Υ.Δ.Α.Π. και την Ε.Υ.Α.Θ. γιατί αν ανοίξει η «κερκόπορτα» είναι βέβαιο ότι τόσο η διαχείριση των υδάτων όσο και των λυμάτων θα περιέλθουν στα χέρια κερδοσκόπων.
  • Η Κυβέρνηση, εκμεταλλεύτηκε μία δύσκολή χρονική συγκυρία πένθους και με ύποπτο τρόπο έφερε προς ψήφιση το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο. Αν θέλει να διατηρήσει έστω και ίχνος από την παντελώς χαμένη αξιοπιστία της, έχει υποχρέωση απέναντι στον Ελληνικό λαό, να το αποσύρει άμεσα.
  • Να σταματήσει η Κυβέρνηση την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Διαφορετικά θα υποστεί τις συνέπειες στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ