Το Περιφερειακό Φυτώριο υλοποιεί τις υποσχέσεις του

 

Το Περιφερειακό Φυτώριο κάνοντας πράξη τα όσα υποσχέθηκε σε φορείς και κατοίκους της Ρόδου προχώρησε στην υλοποίηση. Μετά από την σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου ο πρόεδρος του Φυτωρίου Μιχάλης Λουλούς και η διευθύνουσα σύμβουλος Μαρία Αγγέλου έκαναν αποδεκτό το αίτημα του αντιδημάρχου Νότιας Ρόδου και δημοτικής ενότητας Λίνδου κ. Νίκου Καραμαρίτη και απέστειλαν μία σειρά δασικών φυτών και λαχανικών για τις ανάγκες της περιοχής.

Συγκεκριμένα για τη Νότια Ρόδο φορτώθηκαν 6 ξύλινες ζαρντινιέρες για την κατασκευή λαχανόκηπων σε σχολεία, 40 εποχικά λαχανικά, 40 πενηντάκιλα σακιά φυτόχωμα και 40 δασικά και καλλωπιστικά φυτά. Για, δε, την δημοτική ενότητα Λίνδου φορτώθηκαν 12 ξύλινες ζαρντινιέρες, 60 εποχικά λαχανικά, 60 σακιά φυτόχωμα και 180 δασικά και καλλωπιστικά φυτά.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο σκοπός της όλης αυτής προσπάθειας είναι εκτός από την περιβαλλοντική διαμόρφωση να μπορέσουν τα παιδιά να ενημερωθούν για τον παραγωγικό τρόπο και την αξία της καλλιεργήσιμης γης όσο και για συμβολή των δένδρων στην διαμόρφωση του κλίματος και του υγιούς περιβάλλοντος.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ