Αντώνης Καμπουράκης: Έναρξη υλοποίησης επτά έργων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου μας

Με ικανοποίηση παρακολουθήσαμε τη σημερινή ενημέρωση για την έναρξη υλοποίησης 7 έργων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου μας.

Τα συγκεκριμένα έργα:

• Έργο Πυροπροστασίας με έξυπνες κάμερες CCD και αισθητήρες

• Σύστημα Έξυπνης Διάβασης Πεζών

• Σύστημα Έξυπνης Ενεργειακής Διαχείρισης Κτιρίων

• Σύστημα Διαχείρισης Κυκλοφορίας Οχημάτων

• Δίκτυο Αισθητήρων στα σχολικά κτήρια για έλεγχο αέρα, ρύπων και ταλαντώσεις κτιρίων,

εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με την Απόφαση του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη στις 8/11/2022.

Η συγκεκριμένη ένταξη ήταν αποτέλεσμα μίας συστηματικής προετοιμασίας της Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων υπηρεσιών με ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα. O δήμος Ρόδου ήταν ο πρώτος από τους 17 Δικαιούχους δήμους σε όλη την Ελλάδα που εντάχθηκε στο χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα των «Έξυπνων Πόλεων» με συνολικό προϋπολογισμό 3.267.000 ευρώ!

Τα συγκεκριμένα έργα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου και πράσινου περιβάλλοντος, βελτιώνουν την καθημερινότητα και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας.

Επίσης, αποτελούν άλλη μία απόδειξη για τη σημασία της σοβαρής προετοιμασίας και της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κυβέρνησης με τελικό ωφελημένο την τοπική μας κοινωνία, κάθε Ροδίτισσα και κάθε Ροδίτη.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ