Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας: Άσκησε πειθαρχική δίωξη σε Μαρινάκη – Βρέντζο

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Γιάννη Βρέντζου άσκησε ο Υπεύθυνος Άσκησης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, για όσα δήλωσαν μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό. Βάσει των κανονισμών της ΕΠΟ, οι Μαρινάκης, Βρέντζος κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με πρόστιμο από 10.000 ευρώ μέχρι και 50.000 ευρώ γιατί οι δηλώσεις τους θεωρούνται επιβαρυντική περίπτωση δυσφήμισης ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων.

Ο Β. Μαρινάκης μεταξύ άλλων δήλωσε για τη διαιτησία του ντέρμπι: «Είναι μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία και από το πρώτο λεπτό. Με έναν στημένο διαιτητή, μία στημένη ομοσπονδία στην οποία λειτουργεί το παρακράτος, το οργανωμένο έγκλημα και αυτό είναι λυπηρό και για αυτό πάνε από το κακό στο χειρότερο τα πράγματα το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος των ακολούθων προσώπων.

-Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός

και

-Γιάννη Βρέντζου, μέλους ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, διότι ως αξιωματούχοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυσφήμισαν ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α παρ. 1, 2α’ και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ