Βελτίωση Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δυτικού Άξονα νήσου Ρόδου – Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. "Νότιο Αιγαίο 2021-2027"

Μια ακόμη οδική παρέμβαση κλίμακας, που στόχο έχει την αναβάθμιση του οδικού δικτύου του νησιού της Ρόδου υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης της Περιφερειακής Αρχής να θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου στα νησιά, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «Χατζηκάλφας Νικόλαος του Γεωργίου» , υπέγραψαν εργολαβική σύμβαση ποσού 445.562,58 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δυτικού Άξονα νήσου Ρόδου».

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ κατά 50% και Εθνικούς Πόρους κατά 50%, στο πλαίσιο του Ε.Π.  “Νότιο Αιγαίο 2021-2027”.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανήλθε σε[i] 691.129,03 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%)

Το έργο αφορά στην εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για τη βελτίωση/αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε σημεία του οδικού δικτύου και ειδικότερα του οδικού άξονα Ιαλυσός – Μονόλιθος, του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δυτικού άξονα της Νήσου Ρόδου, τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα στην ασφαλή κίνηση των οχημάτων.

Η αρχή της μελέτης ορίζεται στον Ισόπεδο Κόμβο (ΙΚ) Ιαλυσού, έμπροσθεν του Αστυνομικού Τμήματος ενώ το τέλος αυτής στον οικισμό Μονολίθο. Το συνολικό μήκος του υπό μελέτη άξονα είναι 63,2 km. Οι οικισμοί και άλλες σημαντικές τοποθεσίες από τις οποίες διέρχεται είναι:

  • Κρεμαστή
  • Αεροδρόμιο «Διαγόρας»
  • Παραδείσι
  • Σορωνή
  • Φάνες
  • Μανδρικό
  • Κάμειρος Σκάλα
  • Κρητηνία
  • Σιάννα
  • Μονόλιθος

Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν:

1)      την αντικατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας, όπου υπάρχουν φθορές στο οδόστρωμα ή σε τμήματα που απαιτείται η βελτίωση της αντιολισθηρότητας αυτού.

2)      την τοποθέτηση νέων και την αντικατάσταση υφιστάμενων μονόπλευρων στηθαίων ασφαλείας

3)      την αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων υφιστάμενων τεχνικών έργων

4)      τοποθέτηση οριοδεικτών σε θέσεις τεχνικών έργων

5)      την τοποθέτηση νέων ή αντικατάσταση φθαρμένων ή κατεστραμμένων πινακίδων σήμανσης

6)      την  τοποθέτηση νέων ή αντικατάσταση φθαρμένων ή εκτός προδιαγραφών πληροφοριακών πινακίδων σταθερού και μεταβλητού περιεχομένου.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

 

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ