Τις εορταστικές εκδηλώσεις της Σύμης, για την 78η επέτειο της 8ης Μαΐου 1945, παρακολούθησε η Ε.Φτακλάκη

Tην κορυφαία στιγμή της 78ης επετείου λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τιμάμε σήμερα στην «αρχόντισσα» Σύμη. Η 8η Μαΐου 1945, ημέρα κατά την οποία υπεγράφη στο κτήριο Καψοπουλου το πρωτόκολλο παράδοσης των Γερμανών στους Συμμάχους.

Η Σύμη είναι τόπος που έχει διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, καθώς τα κλιμάκια των πατριωτών, ο Ιερός Λόχος και οι συμμαχικές δυνάμεις έγραψαν ιστορία και την απαρχή της διαδικασίας για την επανένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα στις 7 Μαρτίου του 1948.

Οι αγώνες και οι θυσίες των Δωδεκανησίων Ηρώων αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης και εξακολουθούν να μας καθοδηγούν στην αδιαπραγμάτευτη προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Νωρίτερα παραβρέθηκα στην τελετή, στο Πνευματικό Κέντρο όπου ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ενώπιον του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, ανακήρυξε Επίτιμους Δημότες Σύμης τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό, Κωνσταντίνο Φλώρο και τη Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κα Σάκη Κυπραίου, για τη διαχρονική προσφορά τους στη Σύμη.

Παράλληλα είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με κατοίκους και επιχειρηματίες για θέματα «νησιωτικότητας», για δυσκολίες και ζητήματα προτεραιότητας, αλλά και για βασικές ανάγκες του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ