Σύλλογοι Εργαζομένων Δήμου Ρόδου: Η Δημοτική αρχή Ρόδου παραχωρεί Καθαριότητα και Πράσινο σε εργολάβους….

1.-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

2.-ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ                  Ρόδος 30/12/2021

– ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

– Καμία ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών!

– Οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου καταγγέλλουν την απόφαση της Δημοτικής Αρχής που αποφάσισε την ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της Καθαριότητας και του Πρασίνου κατά 100%!!! αφήνοντας τους εργαζόμενους σε καθαριότητα και πράσινο απροστάτευτους και ξεκρέμαστους κυριολεκτικά και δεσμεύοντας ταυτόχρονα όλα τα ανταποδοτικά τέλη με ότι αυτό συνεπάγεται δηλ. την αύξηση των τελών καθαριότητας.

Από την άλλη οι εργαζόμενοι και στη καθαριότητα και στο πράσινο από την μια μέρα στην άλλη θα μπουν στην αβεβαιότητα και με τον φόβο των απολύσεων. Καμιά Δημοτική αρχή και κανένας δήμαρχος δεν θα μπορεί πλέον να εγγυηθεί για την εργασία αυτών των συναδέλφων. Ζήσαμε παρόμοιες καταστάσεις στο πρόσφατο παρελθόν με μεγαλοστομίες και υποσχέσεις με την κατάργηση υπηρεσιών, διαθεσιμότητες κλπ.

Αυτοί οι υπάλληλοι οι οποίοι μέχρι σήμερα καλύψανε με αυταπάρνηση της επιπτώσεις από τις ολιγωρίες της Δημοτικής αρχής δουλεύοντας χωρίς ρεπό, χωρίς υπερωρίες, ανεμβολίαστοι και χωρίς να μπορούν να πάρουν τις άδειές τους, τώρα τους πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων με ορατό πλέον το ενδεχόμενο των απολύσεων.

Ενώ είχε όλο τον χρόνο (2,5 χρόνια) μέχρι σήμερα σε πρώτη φάση να προβεί στην ανανέωση του στόλου εντούτοις μέχρι σήμερα εντέχνως δεν προχώρησε διότι φαίνεται πως σκοπός της ήταν να δώσει τις υπηρεσίες στους εργολάβους.

Με πρόσχημα δε την έλλειψη προσωπικού ακολουθεί τον ίδιο δρόμο ανάπτυξης κι εκσυγχρονισμού του δημοσίου που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στην κατεύθυνση που ορίζει η ΕΕ. Στόχος τους η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και η παραχώρηση αρμοδιοτήτων σε εργολάβους ανοίγοντάς τους νέα πεδία κερδοφορίας.

Δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και σε συνεργασία με Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο, για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου.

  • Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και δημοτικών δομών.

·      Προσλήψεις μονίμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά.

·      Αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ,σε αγωνιστική ετοιμότητα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης  των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ