Από το 1949, ενημέρωση με αξιοπιστία

Ροδίτικα τακάκια: Το παραδοσιακό γλυκό του νησιού

Η Ροδίτικη γαστρονομία είναι πλούσια στο πέρασμα των αιώνων και μέχρι σήμερα διαθέτει συνταγές, που συνδυάζουν μοναδικά τις τοπικές γεύσεις με την παράδοση και τις σύγχρονες τάσεις.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκίσματα του νησιού είναι τα τακάκια. Καρύδια, αμύγδαλα, σουσάμι, ζάχαρη, κανέλα και μοσχοκάρυδο είναι μεταξύ των υλικών, που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παστίδας, Βούλα Κοσμά περιέγραψε, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» τη συνταγή ενώ τόνισε πως όλα τα υλικά, που χρησιμοποιούνται είναι από τοπικά προϊόντα.

Όπως τόνισε, το μυστικό για να γίνουν τραγανά τα τακάκια είναι να καβουρδίσεις τους ξηρούς καρπούς και να προσθέσεις μπόλικα μυρωδικά.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ