Παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαρούλας Γιασιράνη στον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο για τα τεστ covid-19

Δεδομένης της εκθετικής διασποράς του covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη απεύθυνε επιστολές προς τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, προκειμένου τα μεν μικροβιολογικά εργαστήρια να διευρύνουν τα ωράρια λειτουργίας τους και τα δε φαρμακεία να αυξήσουν τις εφημερίες των εφημερευόντων και διημερευόντων φαρμακείων, κατά το επόμενο διάστημα, ώστε οι πολίτες να εξετάζονται με διαγνωστικά τεστ για τον Cοvid-19, όσο το δυνατόν χωρίς ταλαιπωρία και αναμονές.
Η παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη προς τους δύο επιστημονικούς φορείς έγινε στη βάση των παραπόνων φορέων και πολιτών, ειδικότερα τις μέρες των αργιών, των οποίων έγινε αποδέκτης, με στόχο αφενός να αυξηθούν τα εφημερεύοντα και διημερεύοντα φαρμακεία και αφετέρου να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των μικροβιολογικών εργαστηρίων, τα απογεύματα και τις αργίες.
«Με τη διασπορά του covid-19 να έχει ξεπεράσει κάθε επιστημονική πρόβλεψη, είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τα εύλογα αιτήματα των συμπολιτών μας και να δίνουμε λύσεις. Στην παρούσα φάση, πολιτεία και επιστημονική κοινότητα, έχουμε χρέος να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη διακοπή της διασποράς του κορωνοϊού. Είμαι βέβαιη ότι και οι δύο επιστημονικοί φορείς θα ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη ανάγκη με επαγγελματισμό» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Χαρούλα Γιασιράνη.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ