Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: Συγκαλέστε άμεσα το Α.Σ.Ε. (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας) για να κηρυχθούν υποχρεωτικές οι τοπικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και οι Κλαδικές Συμβάσεις που «λιμνάζουν» στο Υπουργείο σας.

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φώτης Χατζηδιάκος επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και ενημερώθηκε από τους κους Αθανάσιο Σταμούλη και Φώτη Σκαλτσά (Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντίστοιχα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου), για το θέμα που δημιουργήθηκε με την υποβολή προς έγκριση στην Επιτροπή της Επιθεώρησης Εργασίας των Κανονισμών Εργασίας Ξενοδοχείων, που περιέχουν όρους αντίθετους από αυτούς που προβλέπει η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Όπως δήλωσε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «Η εργασιακή ειρήνη αποτελεί προϋπόθεση της τουριστικής ανάπτυξης», «Τουρισμός χωρίς ξενοδοχειακές μονάδες δεν υπάρχει, όμως και ξενοδοχεία χωρίς ικανοποιημένους και σωστά αμειβόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους δεν μπορούν να λειτουργήσουν».

Για να διασφαλίσουμε το brand name της Ρόδου στον τουριστικό τομέα, ιδιαιτέρως φέτος που αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των επισκεπτών της Ρόδου θα πρέπει να υπάρξει εργασιακή ειρήνη μεταξύ των ξενοδόχων και των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Οι καλές σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων γίνεται ακόμη πιο επιτακτική φέτος, που το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών, εξαιτίας της αδιαφορίας της κυβέρνησης, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την λειτουργία των επιχειρήσεων.

Γι’ αυτό επιβάλλεται :

  • Οι ξενοδόχοι να αποδεχθούν στους Κανονισμούς Εργασίας τις παρατηρήσεις των Συνδικαλιστικών Φορέων των εργαζομένων και να τηρήσουν τους όρους της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχουν υπογράψει ήδη.
  • Να απαλειφθούν οι διατάξεις περί υπεροχής του «Απόλυτου Διευθυντικού Δικαιώματος» από τους όρους των Κανονισμών Εργασίας των Ξενοδοχείων.
  • Ο Υπουργός Εργασίας θα πρέπει να συγκαλέσει άμεσα το Α.Σ.Ε. (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας) προκειμένου να κηρύξει υποχρεωτική για όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις την Τοπική Συλλογική Σύμβαση που έχει υπογραφεί από το Εργατικό Κέντρο και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, για όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν στο νησί, προκειμένου να μην έχουμε ξενοδοχοϋπαλλήλους, αλλά και ξενοδόχους, δυο κατηγοριών.
  • Ενόψει του μεγάλου προβλήματος της έλλειψης προσωπικού που δημιουργήθηκε από υπαιτιότητα της Κυβέρνησης, η οποία δεν φρόντισε να γίνουν ελκυστικά τα τουριστικά επαγγέλματα, επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων για την πιστή τήρηση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων για όλους, τόσο των ντόπιων, όσο και των εργαζομένων τρίτων χωρών που προσκαλεί η κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος εργασιακός ανταγωνισμός.
  • Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στηρίζει την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα, όμως ενδιαφέρεται, παρακολουθεί, μάχεται για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και θα είναι απέναντι σε κάθε απόπειρα καταπάτησης αυτών, είτε από την Κυβέρνηση είτε από την Εργοδοσία.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ