«Η ποιότητα μιας Κοινωνίας εμφαίνεται στον τρόπο με τον οποίον εκείνη συμπεριφέρεται στους ειδικής κατηγορίας πολίτες της».

Εξ΄αφορμής της πραγματοποιηθείσας συνάντησής της με την Διοίκηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρόδου, η υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου κυρία Κατερίνα Γαβαλά δήλωσε τα εξής:

«Οι συγκυρίες που διανύουμε, φέρνουν ολοένα και περισσότερο στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας την αποφασιστική ενίσχυση της Κοινωνικής Πολιτικής ως μέτρο στήριξης των αδυνάμων, καθώς και ως γνώρισμα μιας υγιούς κι ευνομούμενης Κοινωνίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΔΟΠ),  κ. Γιώργο Τριάντο, καθώς και με τη Διευθύντρια του ΔΟΠ, κ. Σοφία Παυλίδου.

Αμφότεροι αναφέρθηκαν στα  προγράμματα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ΚΗΦΗ, του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων, του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών με τα παιδιά τους, του Κέντρου Κοινότητας και του προγράμματος “Στέγαση και Εργασία” για αστέγους, αλλά και στις υπηρεσίες του Συσσιτίου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, των Δημοτικών Ιατρείων , των δυο σταθμών Προσχολικής Αγωγής (Καβαρινού και Αγίων Αποστόλων) καθώς και του Κέντρου Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Διοίκηση και εργαζόμενοι, καταβάλλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούν στις μεγάλες ανάγκες για τη σίτιση των εν ανάγκη ευρισκομένων συμπολιτών μας.

Όπως στις περισσότερες δημόσιες/δημοτικές υπηρεσίες, έτσι και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, η υποστελέχωση είναι ένα απ’ τα βασικότερα προβλήματα. Ειδικότερα στις Κοινωνικές Υπηρεσίες η άμεση στελέχωση πρέπει να αποτελέσει αυτοσκοπό, προκειμένου να διαφυλαχθεί το θεάρεστο έργο που παράγεται.

Κοινός επίσης παρονομαστής και ο σκόπελος της γραφειοκρατίας που τινάσσει κυριολεκτικά στον αέρα κάθε καταβαλλόμενη προσπάθεια για την παραγωγή έργου, βάζοντας ουσιαστικά «φρένο» στην δυναμική της δομής η οποία είναι δεδομένη.

Η απλούστευση των διαδικασιών και η ανάγκη η ηλεκτρονική διακυβέρνηση να γίνει πραγματικότητα και όχι ευχή, είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένες διότι η ποιότητα μιας Κοινωνίας εμφαίνεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίον εκείνη συμπεριφέρεται στους ειδικής κατηγορίας πολίτες της».

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ