Ένωση Γονέων Ρόδου: Επικίνδυνη Η κατάσταση στα σχολεία της Ρόδου, λόγω της «Όμικρον».

«Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούμε ενωμένοι, με στόχο να γίνουν πράξη τα παραπάνω αιτήματα. Γιατί με την υγεία και την μόρφωση των παιδιών δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών των Νηπιαγωγείων – Δημοτικών – Γυμνασίων Λυκείων και ΕΠ.Α.Λ. του Δήμου Ρόδου, σχετικά με την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Ρόδου, λόγω και των κρουσμάτων της «Όμικρον».
Αναφέρει τα εξής η Ένωση Γονέων Ρόδου:
«Οι γονείς του νησιού βρισκόμαστε σε μεγάλη ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου. Κι αυτό γιατί βλέπουμε τα σχολεία στην ίδια επικίνδυνη κατάσταση, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, πέρα από μια απλή μάσκα και τήρηση αποστάσεων –μόνο στα λόγια βέβαια!
Η πανδημία και στο νησί μας είναι σε έξαρση, καθώς καταγράφονται καθημερινά εκατοντάδες νέα κρούσματα και η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών 5-11 δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Με ευθύνη της κυβέρνησης στην Ρόδο δεν έχει διασφαλιστεί μέχρι σήμερα ο απαραίτητος αριθμός εμβολίων για τους μικρούς μαθητές. Στην πλατφόρμα δεν υπάρχουν καθόλου διαθέσιμα ραντεβού για εμβόλια, εκτός από ελάχιστα και που αυτά έχουν κλειστεί για τον Φεβρουάριο!
Τους προηγούμενους μήνες καταγράφονταν καθημερινά στην πλειοψηφία των σχολείων του νησιού πολλά κρούσματα και βάσει των πρωτοκόλλων δεν χρειαζόταν κανένα μέτρο για να ανακοπεί αυτή η υπερμετάδοση. Οι όποιες μικρές παρεμβάσεις, έγιναν μετά από πίεση εκπαιδευτικών και γονέων σε κάποια σχολεία. Παρ’ όλα αυτά το υπουργείο συνεχίζει να μην υλοποιεί τα αιτήματα συλλόγων και ομοσπονδιών γονέων από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα γίνεται το ακριβώς αντίθετο καθώς συγχωνεύτηκαν τμήματα ενώ υπάρχουν κενές αίθουσες κλειστές σε διάφορα σχολεία της Ρόδου που δεν αξιοποιούνται, την ώρα που στριμώχνονται τα παιδιά σε μεγάλα τμήματα ακατάλληλα για την υγεία και την μόρφωση τους.
Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να οδηγούνται τα σχολεία να μετατραπούν σε κέντρα υπερμετάδοσης του ιού, θέτοντας σε κίνδυνο τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Όπως άλλωστε ομολογεί και η ίδια η υπουργός παιδείας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη το 25-30% των κρουσμάτων ήταν μαθητές.
Όμως σύμφωνα με την υπουργό παιδείας ένα με δύο κρούσματα την ημέρα ανά τάξη δεν συνιστά διάδοση του ιού και ένα τμήμα θα κλείνει μόνο αν νοσούν ταυτόχρονα το 50%+1 των μαθητών! Ζούμε δηλαδή την αποθέωση κυριολεκτικά του ανορθολογισμού και της άρνησης της επιστήμης.
Αναρωτιόμαστε τι πρόκειται να συμβεί στο νησί, σήμερα που η νέα μετάλλαξη όμικρον μεταδίδεται πέντε φορές ταχύτερα σε σχέση με την δέλτα; Σήμερα που το νοσοκομείο βρίσκεται σε τραγική υποστελέχωση και μόνο με 6 κλίνες ΜΕΘ, μετά από δύο χρόνια πανδημίας.
Διεκδικούμε από την κυβέρνηση:
– Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη – άμεσες μόνιμες προσλήψεις του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού
– Δωρεάν επαναλαμβανόμενα RAPID-TEST στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ και των δημόσιων δομών υγείας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
– Άμεσα να διασφαλισθεί επαρκής αριθμός εμβολίων για όλους τους μαθητές της Ρόδου – να προσληφθεί το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό που απαιτείται ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός
– Δωρεάν παιδικές ενισχυμένες μάσκες προστασίας.
– Πρόσληψη του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Ρόδου. Άμεση ενίσχυση της παιδιατρικής κλινικής.
Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούμε ενωμένοι, με στόχο να γίνουν πράξη τα παραπάνω αιτήματα. Γιατί με την υγεία και την μόρφωση των παιδιών δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει!»
* Φώτο: από παλιότερη κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ