Εδώ και 2 ½ μήνες, η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου έχει «πετάξει» στα σκουπίδια το «πόρισμα» της διορισμένης (από την κυβέρνηση ΝΔ) επιτροπής για το ανθυγιεινό επίδομα.

Εδώ και 2 ½ μήνες, η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου με ανακοίνωσή της (01-11-2021) έχει «πετάξει» στα σκουπίδια το «πόρισμα» της διορισμένης (από την κυβέρνηση ΝΔ) επιτροπής για το ανθυγιεινό επίδομα.

Ήταν τέλος Οκτώβρη (2021), που το «πόρισμα – έκτρωμα» διέρρευσε και δημοσιοποιήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας. Η «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ και ολόκληρο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μέσα από την στάση τους είναι «δεκανίκια» της κυβέρνησης ΝΔ, δηλ. «συνεργοί» στην περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος για το 1/3 των σημερινών δικαιούχων.

Ας αναρωτηθούμε για την στάση των «βολεμένων» εκπροσώπων μας στους συνδικαλιστικούς φορείς! Με ποιους τρόπους ανέδειξαν το ζήτημα της περικοπής του επιδόματος; Υπήρξαν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις; Πως τελικά υπερασπίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και μελών τους; Τι μέτρα έχουν πάρει για την εφαρμογή της νομοθεσίας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία; Δυστυχώς, διαπιστώνουμε μόνο «σιωπή» και «αδιαφορία»!

Ακόμα και σήμερα, 3 ημέρες μετά την επίσημη δημοσιοποίηση του «πορίσματος-εκτρώματος», δεν έχουν εκδώσει καμιά καταγγελία, δεν έχουν προγραμματίσει καμιά συνέλευση στους χώρους εργασίας, δεν έχουν οργανώσει καμιά κινητοποίηση διαμαρτυρίας (πορείες, συγκεντρώσεις)! Αντιθέτως, «καλλιεργούν κλίμα» αναμονής, ώστε η κυβέρνηση ΝΔ να εφαρμόσει ανεμπόδιστα την περικοπή του Ανθυγιεινού Επιδόματος!

Σ’ αυτήν την εις βάρος μας κοροϊδία, η συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον αρμόδιο Υπουργό (28-01-2022), είναι ένας ακόμη στημένος «κοινωνικός διάλογος», ώστε να μην οργανωθούν συλλογικά οι εργαζόμενοι. Δεν θέλουν να πραγματοποιηθούν έγκαιρα οι κινητοποιήσεις για να ανατρέψουν οι εργαζόμενοι τα σχέδια της σημερινής κυβέρνησης. Είναι γνωστή η τακτική τους για κινητοποιήσεις «φωτοβολίδα», δηλ. προσχηματικές δράσεις «κατόπιν εορτής»!

Οι «εργατοπατέρες» αποφεύγουν όπως «ο διάολος το λιβάνι» την οργάνωση κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, ώστε να μην «πάρει το μήνυμα» η κυβέρνηση ΝΔ και ο αρμόδιος Υπουργός. «Δεν θα τους αφήσουμε να μας περικόψουν το ανθυγιεινό επίδομα»! Ιδίως τώρα, όπου σύμφωνα με την «ρέουσα ατμόσφαιρα» είμαστε μπροστά σε μια προεκλογική περίοδο για βουλευτικές εκλογές.

Η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου κόντρα σ’ αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες συνεχίζει να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τους εργαζομένους και δικαιούχους του ανθυγιεινού επιδόματος. Εκτός της επίκαιρης και πρόσφατης ανακοίνωσής μας (01-11-2021) ήδη υπάρχει και αντίστοιχη αφίσα!

Καλούμε όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, να αποφασίσει για έκτακτη γενική συνέλευση με θέματα τις ιδιωτικοποιήσεις και το ανθυγιεινό επίδομα. Οφείλει μέσα από συλλογικές δράσεις να οργανωθούν κινητοποιήσεις τόσο για την προστασία του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών όσο και για την επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και σε νέες ειδικότητες – χώρους εργασίας!

Τις επόμενες μέρες σχεδιάζουμε και θα υλοποιήσουμε νέες παρεμβάσεις, ώστε να «λάβουν το μήνυμα» πριν τους στημένους «κοινωνικούς διαλόγους»! Ως Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου δίνουμε μια υπόσχεση …δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση ΝΔ και τους όποιους «συνεργούς» τους σε «χλωρό κλαρί»! Δεν θα παίζουν στα «ζάρια» την ζωή, την υγεία και την εργασία μας!

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ