ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ – Ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση οδού στη Λίνδο

Σε πλακόστρωση της οδού που οδηγεί σε μικρή πλατεία στη Λίνδο προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης πλακόστρωτων και χαλικόστρωτων οδών Μεσαιωνικής πόλης και Λίνδου. Οι εργασίες εκτελέστηκαν και ολοκληρώθηκαν την περασμένη χειμερινή περίοδο.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, προχώρησαν στη σύνταξη μελέτης που αφορούσε στην εκτέλεση εργασιών πλακοστρώσεων και χαλικοστρώσεων στη Μεσαιωνική πόλη και πλακοστρώσεων στη Λίνδο. Ακολούθως, ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του έργου, η υπογραφή σύμβασης και η εκτέλεσή του. Σε αυτό το πλαίσιο, πλακοστρώθηκε η οδός από Αγίου Γεωργίου Καμμένου έως και την πλατεία, με πλάκες τύπου Λάρδου.

Το έργο αφορούσε, στην προμήθεια νέων πλακών τύπου Λάρδου, πλάτους πάχους ίσου των 3 έως 5cm κατά περίπτωση και διαστάσεων 0,40Χ0,60m, για πλακοστρώσεις οδών του οικισμού της Λίνδου.  Η πλάκα τύπου Λάρδου, έπρεπε να είχε τα χαρακτηριστικά της πλάκας Λάρδου, το χρώμα, την αντοχή κτλ. Δείγμα αυτής, υποβλήθηκε πριν την έναρξη των εργασιών για έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου. Η μελέτη προέβλεπε την καθαίρεση του υποστρώματος, την κατασκευή νέας υπόβασης με ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα και την τοποθέτηση νέων πλακών. Η αρμολόγηση των πλακών έγινε με ανάμειξη άμμου θαλάσσης με τσιμέντο.

Δράκος ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Ιωάννη

Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με την παράταξη του Αντώνη Β. Καμπουράκη «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ»

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ