ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ – Αποκατάσταση και επαναλειτουργία Εθνικού Θεάτρου

Ξεκίνησε από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση και επαναλειτουργία Εθνικού Θεάτρου Ρόδου», ενός έργου που αποτελούσε πρωταρχικό μέλημα της δημοτικής αρχής του Αντώνη Β. Καμπουράκη και του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου. Το έργο εκτελείται κατόπιν της άψογης συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.

O Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, από την ανάληψη των καθηκόντων του στη Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, παρέλαβε το συγκεντρωμένο υλικό από το έτος 2012 και σε συνεργασία με ομάδα μελετητών και υπηρεσιακών της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, συνέταξαν και ολοκλήρωσαν όλα τα προαπαιτούμενα και τις μελέτες για την αποστολή το έτος 2022 διακοσίων είκοσι δύο -222- αρχείων σε ηλεκτρονική μορφή και δεκαέξι -16- κιβωτίων σε έντυπη, στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ο οριστικός φάκελος του έργου με τις διορθώσεις, νέες οριστικές μελέτες, τα τεύχη δημοπράτησης (ολοκλήρωση, επικαιροποίηση, ανασύνταξη και σύνταξη των οριστικών μελετών) κτλ., εγκρίθηκαν το 2022 σε συνέχεια της από το 2018 έγκρισης που αφορούσε σε ένα μέρος με αιτούμενες διορθώσεις και ελλείψεις (υπ’ αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΠΑΝΣΜ/26447/28.02.2022 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προς το Δήμο Ρόδου).

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος και η αρμόδια Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, συνέταξε:

  1. Τις εγκεκριμένες μελέτες για τη δημοπράτηση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση και Επαναλειτουργία Εθνικού Θεάτρου Ρόδου»,
  2. Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου με το άρθρο 50 του Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 15 του Ν.4782/2021 «Δημόσιες συμβάσεις έργων με αξιολόγηση μελέτης»,
  3. Το Τεχνικό Δελτίο Πράξης που υποβλήθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και με το οποίο εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση 16.800.000,00€ για την εκτέλεση του έργου και
  4. Το Σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού με το ποσό των 800.000,00€, για τη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το ποσό των 400.000,00€ και για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου Ρόδου που για ένα έργο εκατομμυρίων, συμβάλλει μόλις με το ποσό των 35.000,00€.

Περαιτέρω, πρόεδρος στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση και Επαναλειτουργία του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου», ορίστηκε με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος.

Η αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου – το όνειρο κάθε Δημάρχου όπως είχε ειπωθεί στη συνεδρίαση του 2021 οπότε και ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων του Δήμου Ρόδου που περιλάμβανε το εν θέματι έργο – φέρει το όνομα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη, του αρμοδίου Αντιδημάρχου Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου και όλων όσων εργάστηκαν γι’ αυτό, όσο και εάν ορισμένοι προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο.

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ