ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ – Αποκατάσταση γηπέδου 5*5 Μεσαιωνικής πόλης

Την 16η Ιανουαρίου έτους 2023, ημέρα Δευτέρα, παραδόθηκε προς χρήση αποκατεστημένο, το γήπεδο 5*5 της Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου. Το έργο με τίτλο: «Mini Αθλητικό Κέντρο Μεσαιωνικής πόλης», ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανο Ι. Δράκο.

Το έργο αφορούσε σε σύμβαση ποσού τριάντα έξι χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα έξι ευρώ (36.456,00€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και περιελάμβανε την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα για την άθληση παιδιών  – στην παρούσα φάση – από 6 έως και 14 ετών. Για την αποκατάστασή του, εκπονήθηκε κατόπιν οδηγίας του Αντιδημάρχου Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, τεχνική μελέτη, η οποία εγκρίθηκε αρμοδίως από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού. Η μελέτη, χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου και αφορούσε στην αντικατάσταση του κακής ποιότητας τεχνητού χλοοτάπητα με συνθετικό τελευταίας γενιάς ο οποίος έχει ίδια όψη με το φυσικό. Ο τάπητας δεν καταναλώνει φυσικούς πόρους (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα) για τη συντήρηση του και δεν χρειάζεται γέμισμα με σφαιρίδια καουτσούκ με αποτέλεσμα να είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον. Είναι διαπερατός για γρηγορότερη αποστράγγιση και καλύτερη χρήση σε συνθήκες βροχής, ενώ είναι και ευκολότερα επισκευάσιμος με τη δημιουργία νέων ραφών.

Στο γήπεδο, συνεργείο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, πραγματοποίησε παράλληλα με αυτεπιστασία, καθαρισμό των τειχών από τη βλάστηση, καθώς και του περιμετρικού τμήματος του γηπέδου.

 

Δράκος ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Ιωάννη

Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με την παράταξη του Αντώνη Β. Καμπουράκη «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ»

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ