Δημήτρης Γάκης: όχι στην ιδιωτικοποίηση των έλεγχων

Στο ν/σ για τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τους ελέγχους και ξεπουλάει δημόσιες γαίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) σε ιδιώτες για 40+20 χρόνια έναντι πινακίου φακής.
Όσο αφορά τους ελέγχους, η ιδιωτικοποίηση τους θα διαλύσει την αγορά, την αγροτική παραγωγή και θα βάλει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια των καταναλωτών. Ειδικά στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές η κατάσταση για την οικονομία θα είναι καταστροφική.
Οι έλεγχοι των δημόσιων φορέων είναι αυτοί που συγκρατούν έστω και τυπικά τους επιτήδειους από το να διαλύσουν τελείως την ορθή λειτουργία της αγοράς. Η ιδιωτικοποίηση τους θα δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες ανταγωνισμού για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες και θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία και το πενιχρό εισόδημα των καταναλωτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για την επαναφορά των ελέγχων στο δημόσιο, με όρους και σεβασμό για τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς, προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της υγείας και της τσέπης των καταναλωτών.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ