Χατζηδιάκος: Να απολογηθεί Ο Καμπουράκης για την κατάντια και το χάλι μας.

Ο κ. Καμπουράκης δεν πρέπει να κάνει απολογισμό, πρέπει να κάνει ΑΠΟΛΟΓΙΑ. Να απολογηθεί για την κατάντια και το χάλι του δήμου, της πόλης και του νησιού μας.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Τ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (ΔΣ 21-12-2021)
Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες /Κύριοι συνάδελφοι,
Πιστεύετε αλήθεια ότι αυτή είναι η θεσμική συνεδρίαση περί ετήσιου απολογισμού της δημοτικής αρχής; Έχουν προσκληθεί στην τηλεδιάσκεψη οι εκπρόσωποι των φορέων των παραγωγικών τάξεων των συλλόγων και των εκπροσώπων των πολιτών, όπως προβλέπει ο νόμος πριν 15 ημέρες;
Ή πιστεύετε πως η παράθεση 200 σελίδων με αριθμούς με τα πρωτόκολλα των υπηρεσιών, τα χιλιάδες πιστοποιητικά που εξέδωσαν και γενικά τα «νούμερα» που μας παρουσιάζετε παραπέμπουν σε απολογισμό δράσεων και έργων;
Με τη σημερινή συνεδρίαση μας γυρίσατε 63 χρόνια πίσω στο 1958 όταν σε ανάλογη συνεδρίαση της Βουλής ο γέρος της Δημοκρατίας αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου είπε στον μακαρίτη υπουργό Παπαληγούρα, τη φράση: «Οι αριθμοί ευημερούν και ο λαός πάσχει».
Δυστυχώς και εδώ «οι αριθμοί ευημερούν, ενώ ο τόπος πάσχει» γιατί δυστυχώς η Ρόδος καταστρέφεται.
Είναι απολογισμός δημάρχου και δημοτικής αρχής μέσω του αντιδημάρχου και της εκτελεστικής γραμματέως του δήμου; Αλλά τι έχει να μας πει ο κ.δήμαρχος που εδώ και 2,5 χρόνια είναι απών;
Στη σημερινή συνεδρίαση ο κ. δήμαρχος δεν πρέπει να κάνει απολογισμό, πρέπει να κάνει ΑΠΟΛΟΓΙΑ. Να απολογηθεί για την κατάντια και το χάλι του δήμου, της πόλης και του νησιού μας.
Γιατί, αν ανατρέξει κάποιος στις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, στα παραπλανητικά σποτάκια, στις πομπώδεις εκφράσεις και τις φρούδες υποσχέσεις προς τους δημότες και τα συγκρίνει με το τι ΔΕΝ κάνατε 2,5 χρόνια τώρα, θα σας ζητήσει να απολογηθείτε μόνο και μόνο για τον εμπαιγμόπου τους έκανε. Γι’ αυτό φαίνεται δεν καλέσατε εκπροσώπους τους.
Και για να μη κοροιδεύομαστε, σας παρακαλώ μην επικαλείσθε τον κορωνοϊο, γιατί ο COVID-19 σας διέσωσε μέχρι σήμερα.
Επιπλέον σας χάρισε και 12,5 εκατομμύρια επιπλέον, τα οποία κατασπαταλήσατε σε προσλήψεις και απευθείας αναθέσεις σε ΙΚΕ που συστήθηκαν την μια βδομάδα και έπαιρναν αναθέσεις την άλλη. Αυτό όμως είναι αντικείμενο μιας άλλης συζήτησης και θα γίνει στην ώρα του.
Να σας επισημάνω μόνο ότι στον απολογισμό του 2019 με υπογραφή πρώην αντιδημάρχου εμφανίστηκε το ταμειακό υπόλοιπο που σας αφήσαμε των 55 εκατομμυρίων ευρώ που κάποιοι αμφισβήτησαν.
Δυστυχώς για τον τόπο, τα έργα που είχαμε προγραμματισμένα να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2019, άκουσα ότι θα αρχίσουν το 2022 δηλαδή τον 3ο χρόνο, προφανώς για να μη φανεί ότι είναι έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ακόμη τα 75 έργα που ήταν σε εξέλιξη τα παρουσιάζετε τώρα ως δικά σας έργα αφού δεν έχετε κάτι άλλο να παρουσιάσετε.
Αυτός είναι δυστυχώς ο απολογισμός σας. Γι’ αυτό τον καταψηφίζουμε!!! Και μαζί με τις ευχές μας για καλές γιορτές, να ευχηθούμε ότι είναι τα τελευταία Χριστούγεννα με αυτή τη δημοτική αρχή, ελπίζοντας να πάρει τα μηνύματα των πολιτών και να απαλλάξει τον τόπο από την παρουσία της.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ