Β. Καλοπήτας από το Βάτι: «Θα λειτουργήσουμε συμβούλιο διακεκριμένων προσωπικοτήτων του νησιού μας»

Την πρόταση της δημοτικής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο» για τη λειτουργία συμβουλίου διακεκριμένων προσωπικοτήτων, παρουσίασε κατά την επίσκεψή του στο Βάτι ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Βάιος Καλοπήτας.

Στην παραγωγική συνάντηση που είχε στο Βάτι με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Καλαποδάκη και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου κ. Φίλιππο Λαχανιάτη και κ.Βασίλη Μέγγιο, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Καμπούρη, του πρώην δημάρχου Νότιας Ρόδου κ. Φίλιππου Αντωναρά, του μέλους της της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Σοφίας Μαντικού, του εκπροσώπου  του αθλητικού συλλόγου «Διαγόρας Βατίου» κ. Γιάννη Καμπούρη και κάτοικων της περιοχής έγινε εκτενής συζήτηση για όλα τα ανοικτά ζητήματα της καθημερινότητας και τους τρόπους που αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Βάιος Καλοπήτας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής και παράλληλα παρουσίασε τις προτάσεις της δημοτικής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο», για την αναβάθμιση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων. Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τη Ρόδο», συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη για τις προσπάθειές του να καλύψουν κενά και παραλείψεις που προκύπτουν από τις περιορισμένες αρμοδιότητες που έχουν και παρουσίασε την πρότασή του για την αναβάθμιση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων.

Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόταση της παράταξής του για το συμβούλιο διακεκριμένων προσωπικοτήτων του νησιού το οποίο θα έχει γνωμοδοτικό ρόλο στις σημαντικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν για το μέλλον της Ρόδου.

«Η ιστορική γνώση των προβλημάτων είναι η βάση για τη λήψη των αποφάσεών μας που θα καθορίσουν το μέλλον του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό, θα λειτουργήσουμε ένα συμβούλιο, των διακεκριμένων προσωπικοτήτων της Ρόδου. Πρώην δήμαρχοι, πρώην βουλευτές, πρώην αιρετοί στα δημοτικά μας συμβούλια, άνθρωποι του Πολιτισμού και της Τέχνης, θα έχουν λόγο σε κάθε βήμα μας. Έτσι θα διασφαλίσουμε, ότι οι επιλογές για το σήμερα και το μέλλον θα βασίζονται στην γνώση της ιστορικότητας των θεμάτων και των προβλημάτων», ανέφερε ο κ. Βάιος Καλοπήτας ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά και στην αναβάθμιση των τοπικών συμβουλίων.

«Στοχεύουμε στην αναβάθμιση των τοπικών συμβουλίων – κοινοτήτων με συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Μέρος του προϋπολογισμού, που θα αφορά παρεμβάσεις στις κοινότητες, θα αποφασίζεται από τα μέλη των τοπικών συμβουλίων. Τα μέλη θα ιεραρχούν, θα αποφασίζουν και η δημοτική αρχή θα εκτελεί. Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός είναι κεντρική μας δέσμευση» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Βάιος Καλοπήτας ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην τοπική κοινότητα Βατίου.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ