Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ιστοριογράφημα στο Αιγαίο».

Ένα ταξίδι που ξεκινά να αποκαλύψει τις ανείπωτες ιστορίες των ανθρώπων στα νησιά του Αιγαίου, με στόχο την διαφύλαξη επαγγελμάτων, τοπικών εθίμων και παραδόσεων, που τείνουν στους καιρούς μας να χαθούν. Μία οπτική αφήγηση που δημιουργείται από εικόνες, λέξεις, μουσική και αφηγήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο η έκθεση θα παρουσιαστεί από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου που βρίσκεται στην οδό Ι. & Π. Νεστορίδη (τμήμα οδού Κω). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 Μαΐου ώρα 19:00 και η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 23 Μαΐου.

Συνθέτει την ιστοριογραφία εμβληματικών μορφών, συναντώντας και τιμώντας νησιωτικές κοινότητες και μοναδικά πολιτιστικά στοιχεία. Αποσκοπεί στην καταγραφή της ζωής στα νησιά του Αιγαίου μέσα από φωτογραφίες και βίντεο από τους Κωνσταντίνο και Πέτρο Σοφικίτη.

Ταξιδεύοντας στην Κω και τη Ρόδο, η έκθεση αυτή σκοπό έχει να λειτουργήσει ως φορέας μιας λαογραφικής ταυτότητας και να διαφυλάξει κομμάτια της ζωής των κατοίκων και του ξεχωριστού χαρακτήρα κάθε νησιού.
marabouproject.com

Η έκθεση είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ