ΣΥΡΙΖΑ: Στα δύο το κόμμα με βάση… τον Κασσελάκη μία ημέρα πριν από το Συνέδριο – Τα νέα «πυρά» και οι 30 υπογραφές

Η κάθοδος του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εμβόλιμη και αιφνίδια για τους περισσότερους, ανακάτεψε τα χαρτιά στην Κουμουνδούρου, αλλά και είναι η αιτία να βγουν «συντροφικά μαχαίρια» αλλά και να ανασχηματισθούν οι καμπάνιες και οι εκφωνήσεις των υποψηφίων για το τιμόνι του χώρου. Μεγάλο μέρος στελεχών που εγγράφονται στην παλαιά φρουρά, αλλά και σε ένα κλίμα γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου, στέκονται κριτικά στη νέα υποψηφιότητα με αιχμή την πολεμική τους κατά της «μεταπολιτικής».

Θα περιμένουν δε, όλοι, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αύριο, απόντος του Αλέξη Τσίπρα – στο Διαρκές Συνέδριο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, που θα επικυρώσει υποψηφιότητες και πλατφόρμες- ποιοι 30 που απαιτούνται εκ της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος υπογράφουν για την κάθοδό του.

Πηγές από το περιβάλλον Κασσελάκη που μίλησαν στην εφημερίδα «Καθημερινή», τονίζουν ότι η συλλογή των 30 υπογραφών που απαιτούνται για να είναι υποψήφιος ήταν μια εύκολη διαδικασία. Τονίζουν ότι θα στηρίζεται από στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής από όλες τις Περιφέρειες, με την Κρήτη να δίνει τον τόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη συνδρομή του Παύλου Πολάκη έχει συγκροτηθεί ομάδα στελεχών από το νησί που τον στηρίζει, όπως ο Β. Σμπώκος, ο Ι. Βάθης κ.α. Από την Κεντρική Επιτροπή θα υπογράψει και η Θεοδώρα Τζάκρη. Κοντά στο περιβάλλον Κασσελάκη είναι και ο βουλευτής Π. Παππάς, αλλά και η Δ. Αυγέρη.

«Πυρά»

Τον «χορό» των βελών κατά του μοντέλου πολιτικής α λα Κασσελάκη έχουν ανοίξει ιστορικά στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Νίκος Φίλης, αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης ή ο Κώστας Δουζίνας, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ».

Κοινός παρανομαστής ανησυχίας ή και διαφωνίας των παραπάνω, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας ή είδος παρέμβασης, είναι η μετάλλαξη του κόμματος ή και τα πιο «απολίτικα» χαρακτηριστικά του τρόπου Κασσελάκη.

«Ακούγοντας την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κασσελάκη θυμήθηκα το έργο «Wall Street», μια εμβληματική ταινία για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την απληστία του. Αναφέρεται σε δύο κεντρικές πρακτικές της δεκαετίας του ’90: το Hostile takeover και το asset stripping» έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο καθηγητής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας.

Άλλης οπτικής και βάθους αιχμή ήταν αυτή που προήλθε από τον Νάσο Ηλιόπουλο, από τους πρώτους που έχουν δηλώσει στήριξη στην Έφη Αχτσιόγλου. Ο Νίκος Μπίστης με τη σειρά του επέλεξε έναν πιο ιδιότυπο δρόμο. Συγκέρασε το κείμενο στήριξής του στην Αχτσιόγλου με αιχμή για τις νέες εξελίξεις.

«Ελπίζω ότι μπορώ να διακρίνω τον φρέσκο αέρα από τον κοπανιστό» έγραψε το μέλος Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Παράλληλα διακινήθηκε κείμενο- πλατφόρμα ενόψει του συνεδρίου από στελέχη και μέλη του κλίματος της «Ομπρέλας» και συμμάχων της που προαναγγέλλει πρωτοβουλία με τον τίτλο «Πρώτα ΣΥΡΙΖΑ και με οξύτατη κριτική στον Τσίπρα, την ηγεσία, τον αρχηγισμό, αλλά και την περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη.

enikos.gr

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ