Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Σύλλογο ΑμεΑ Δωδεκανήσου.

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΑμεΑ Δωδεκανήσου στα γραφεία τους, και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Φωνιαδάκη, τον κ. Λουκά Στεφάνου και τον κ. Φώτη Γερόλυμο.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην ενημερωτική συζήτηση παραβρέθηκαν:
– ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Δωδεκανήσου, Αντώνης Αποστολίδης,
– το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Συντονιστικού ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Δωδεκανήσου, Χρύσα Καραγιάννη,
– το μέλος του Συντονιστικού ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Δωδεκανήσου, Βασίλης Βαγιανάκης,
– το μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τάκης Μιχαηλίδης,
– ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιαλυσού, Νίκος Χατζηκαλημέρης,
– ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου, Αλέξανδρος Μυρίσης.

Στην αναλυτική ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος, ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Φωνιαδάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στη δυσχερή οικονομική κατάσταση του Συλλόγου, η οποία αποτελεί το κύριο εμπόδιο ένταξης σε οικονομικά προγράμματα στήριξης και ανάπτυξης της συλλογικότητας. Επιπλέον, στάθηκε στις, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Σύλλογος να λύσει χρόνια προβλήματα και τον γενικότερο εγκλωβισμό που αντιμετωπίζει λόγω αυτών.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε τις εθνικές προτεραιότητες για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των πολιτών ΑμεΑ, οι οποίες περιλαμβάνονται στα 6+1 σημεία των προγραμματικών δεσμεύσεων του κόμματος, μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Μεταξύ αυτών: – Αύξηση του αναπηρικού επιδόματος για 172.000 ανάπηρους. – Εξασφάλιση προσωπικού φροντιστή ή βοηθού για 70.000 άτομα και εργαλεία αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια, κλπ) σε όλους τους δικαιούχους χωρίς επιβαρύνσεις. – Προσβάσιμες γειτονιές σε 20 πόλεις. – Απλοποίηση της επικοινωνίας με το Δημόσιο.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε να συμβάλει στην άμβλυνση και εξάλειψη όσων ζητημάτων αποτελούν τροχοπέδη στη νέα πορεία και ταυτότητα που επιχειρεί να δώσει στον Σύλλογο ΑμεΑ το προεδρείο του.
Η παρατεταμένη οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών, η πανδημία και η νέα ενεργειακή κρίση, σε συνδυασμό με την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουν φέρει τους αναπήρους σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Η αναπηρία είναι μία συνθήκη που επιφέρει πρόσθετες και εξειδικευμένες ανάγκες και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αναλογικά, με στοχευμένα μέτρα ικανά να ανακουφίσουν την καθημερινότητα των ΑμεΑ.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ