Ο Γιάννης Παππάς στην Λίνα Μενδώνη

Συναντήθηκα με την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, με την οποία είχα την ευκαρία να συζητήσω για πολιτισμικά ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και αφορούν τα Δωδεκάνησα.
Συνεχάρη την Υπουργό καθώς και τον Γενικό Γραμματέα, κύριο Διδασκάλου, διότι μέσα από την άμεση επικοινωνία και συνεννόηση , έδειξαν ιδιαίτερη βαρύτητα σε πολύ σημαντικά θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ρόδο, την Κω, τη Χάλκη, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, τη Σύμη και το Αγαθονήσι, τα οποία έμεναν στάσιμα από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
Είχα, επίσης, την ευκαιρία να ευχαριστήσω την κυρία Μενδώνη για την απόφαση της, τα έθιμα , οι παραδοσιακές τέχνες και οι κοινωνικές τελετουργίες από τη νησιωτική χώρα να εγγράφονται στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας. Για τα νησιά μας, εγγράφηκαν η Καλαντήρα της Νισύρου και το Μελεκούνι της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ