Μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Με θυσίες και αίμα οι πρόγονοί μας πάλεψαν  και οδήγησαν το έθνος μας σε πορεία νίκης.

 

Με βαθιά την πίστη στην Υπεραγία Θεοτόκο αντιμετώπισαν τον δυσανάλογα ισχυρότερο εχθρό, έχοντας ως κινητήρια δύναμη τη δίψα τους για το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία!

 

Το περίσσιο θάρρος τους αποτελεί διαχρονικό σημείο αναφοράς για όλους εμάς που πάνω από διακόσια χρόνια μετά, τιμούμε τη μνήμη τους και στεκόμαστε με βαθύ σεβασμό μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής και της ανδρείας τους.

 

Η χαρμόσυνη είδηση της νίκης των Ελλήνων, μας ακολουθεί ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας ύπαρξης που έχει πάντα το δικό της σημείο στο μυαλό και την καρδιά μας. Μας αυτοπροσδιορίζει, λειτουργεί ως το συνθετικό στοιχείο των πράξεων μας και της πορείας μας προς το μέλλον.

 

Το μεγάλο στοίχημά μας είναι να δώσουμε και εμείς τις μάχες των σημερινών καιρών με το ίδιο πείσμα και την ίδια πίστη, με αλήθεια και συνέπεια λόγων και έργων και με σεβασμό στη νέα γενιά που δικαιωματικά αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα!

 

Εμείς εδώ στα ακριτικά Δωδεκάνησα ξέρουμε από θυσίες και μάχες!

 

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ