Μιχάλης Κατρίνης: «Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως παρατηρητής»

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη στο MEGA TV και στην εκπομπή ”Κοινωνία Ώρα MEGA” με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Σε σχέση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας που μεταβιβάζει την ελεγκτική αρμοδιότητα για το νερό, στην Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δήλωσε:

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το θέμα της διαχείρισης των υδάτων και καταψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απών, σε ένα ζήτημα που αφορά ένα δημόσιο αγαθό, ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τους πολίτες. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την εσφαλμένη επιλογή του να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Υπενθυμίζω πως η σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό με τη σχετική ελεγκτική αρμοδιότητα, αποτελούσε δέσμευση της παρούσας κυβέρνησης στην πρόταση που υπέβαλε το 2021 για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την παράταξη που πίστεψε, εισήγαγε και στήριξε τις Ανεξάρτητες Αρχές, θα πρέπει, όμως, να αξιολογηθεί και το κατά πόσο η λειτουργία τους είναι προς όφελος των πολιτών.

Εδώ, βέβαια, προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα σε μία τραγική συγκυρία: Πώς μπορεί η κυβέρνηση να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι η νέα ρυθμιστική αρχή θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα για την καθημερινότητα των πολιτών, όταν η ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) ανταλλάσσει κατηγορίες με τον ΟΣΕ για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για την ελλιπή εκπαίδευση των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο και την τραγωδία στα Τέμπη;

Ή πως εξηγείται η αδράνεια τόσο της κυβέρνησης, όσο και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, την στιγμή που οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν τις πιο ακριβές υπηρεσίες ίντερνετ στον ΟΟΣΑ και την Ευρώπη, με την χαμηλότερη ποιότητα δικτύου;

Αναφερθείς στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

O Πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι ως «ξένος», κάνοντας διαπιστώσεις σαν να είναι «παρατηρητής» σε αυτή τη χώρα.

Ένας Πρωθυπουργός ο οποίος μιλούσε υπέρ του εαυτού του, εντάσσοντας την τραγωδία στον προσωπικό εκλογικό του σχεδιασμό.

Ένας Πρωθυπουργός ο οποίος προσπαθεί να διαχύσει τις ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά το μετέωρο και μη ρεαλιστικό, πλέον, αίτημα για αυτοδυναμία.

Ένας Πρωθυπουργός που αξιοποίησε την χθεσινή συνέντευξη ως μέσο παραπλανητικής και προπαγανδιστικής επικοινωνιακής τακτικής.

Ένας Πρωθυπουργός που ακόμη και τώρα, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα, δεν ξεκαθάρισε το πότε θα γίνουν οι εκλογές, δείχνοντας έτσι πάλι την βαθιά αντιθεσμική του στάση.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ