Μ. Χαρακόπουλος: Λαμβάνουμε τα μέτρα που οι περιστάσεις επιβάλλουν

«Νομίζω ότι ήταν μια ατυχέστατη ανάρτηση αυτή του καθηγητή του κ. Μόσιαλου, που πρόσβαλε το θρησκευτικό συναίσθημα εκατομμυρίων Ελλήνων Ορθοδόξων. Ήταν μια άστοχη παρέμβαση, που δεν βοηθάει σε τίποτε». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη Θεσσαλία Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε την εκτίμηση «ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν την ανάγκη των εμβολιασμών, γιατί βλέπετε πιά ότι και στο φιλικό περιβάλλον και στο ευρύτερο περιβάλλον των γνωστών, όλοι πιά έχουν και κάποιους που νόσησαν ή ακόμη χειρότερα έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊό. Υπ’ αυτήν την έννοια νομίζω είναι θετικό ότι η κυβέρνηση δείχνει μια ευελιξία, και αντιμετωπίζει με την δυναμικότητα που έχει το φαινόμενο, την πανδημία, λαμβάνοντας εκείνα τα μέτρα που οι περιστάσεις επιβάλλουν. […] Ο σκοπός είναι μην οδηγηθούμε σε ένα νέο λοκντάουν. Η οικονομία της χώρας δεν θα είχε καλά αποτελέσματα αν είχαμε και ένα νέο λοκντάουν. Καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε πετύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης κι από αυτούς που ανέμεναν όχι μόνον ο δικός μας προϋπολογισμός αλλά και οι οίκοι αξιολόγησης, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτά που πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα και αυτά που προσδοκούμε να πετύχουμε το επόμενο διάστημα καλό είναι να μην τα σπαταλήσουμε, να μην τα ξοδέψουμε αναγκαζόμενοι να οδηγηθούμε σε ένα νέο λοκντάουν».

 

Ο δρόμος Ελασσόνας-Κοζάνης

Ερωτηθείς για την επίσκεψη στη Λάρισα του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου υπενθύμισε ότι πρόσφατα του έθεσε «το ζήτημα της επικαιροποίησης της μελέτης για τον οδικό άξονα Λάρισας-Κοζάνης, τον πολύπαθο αυτόν δρόμο. Ένα δρόμο που είναι προπολεμικών προδιαγραφών και μας ταλαιπωρεί τον 21ο αιώνα. Όπως ξέρετε, κατ’ επανάληψη τόσο από το βήμα της Βουλής, αλλά και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου έχω θέσει το ζήτημα και παλιότερα με αυτοδιοικητικούς από την περιοχή μας. Την εποχή των ‘παχιών αγελάδων’, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο, είχε δοθεί εντολή να εκπονηθεί μια μελέτη με προδιαγραφές Autobahn, με νησίδα στη μέση, δύο λωρίδες, με λωρίδα έκτακτης ανάγκης από κάθε πλευρά. Αυτό μακάρι να μπορούσε να γίνει. Όμως δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης. Τουλάχιστον στις επόμενες “τρεις ζωές μας” δεν φαίνεται να υπάρχει αυτή η δυνατότητα χρηματοδότησης και η ΕΕ έχει διαμηνύσει ότι τρίτος παράλληλος δρόμος με την ΠΑΘΕ και τον Ε65 στην ίδια περιοχή δεν μπορεί να υπάρξει με αυτές τις προδιαγραφές. Επομένως, είναι σουρεαλιστικό να συνεχίζεται να εκτελείται μία μελέτη η οποία θα πάει κατευθείαν στο ράφι και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα υλοποίησης της. Γι’ αυτό και έχω ζητήσει από το βήμα της Βουλής και το έθεσα και προχθές και πάλι στη συνάντηση με τον υφυπουργό, και χαίρομαι γιατί και αυτός συμμερίζεται απόλυτα την αγωνία, τον προβληματισμό και έχει και το ίδιο ενδιαφέρον για το δρόμο. Μάλιστα με είχε συγχαρεί όταν το έθεσα δημόσια στο διάλογο, από το πλέον σοβαρό βήμα της Βουλής. Ξέρετε, στην Ελλάδα συνηθίζουμε να χαϊδεύουμε αυτιά και δεν τολμούμε πολλές φορές να πούμε την πραγματική αλήθεια».

 

Τα έργα για τον Αχελώο

Αναφορικά με την απεμπλοκή των έργων του Αχελώου ο Μάξιμος Χαρακόπουλος χαρακτήρισε «θετικό ότι ο συντοπίτης μας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Κώστας Σκρέκας, δρομολόγησε την απεμπλοκή του έργου της Μεσοχώρας και την υλοποίηση του. Το ζητούμενο είναι να μην μείνουμε μόνο στη Μεσοχώρα αλλά να προχωρήσουμε και στο έργο της Συκιάς. Πριν από λίγες εβδομάδες πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Θεσσαλίας, των δήμων της Θεσσαλίας, για το υδατικό πρόβλημα και υπήρχε και παρέμβαση και του αρμόδιου υπουργού του κ. Σκρέκα. Εκεί, κατέστη σαφές ότι θα προχωρήσουμε στην επικαιροποίηση των σχεδίων των λεκανών απορροής στη Θεσσαλία, του Πηνειού, με την ενσωμάτωση του σεναρίου της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στον θεσσαλικό κάμπο. Έτσι πιστεύω ότι μπορεί να ανοίξει η πόρτα για την απεμπλοκή του έργου το οποίο κόλλησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι η πλέον φιλική, η πιο πράσινη ενέργεια, η οποία είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ και λόγω της εκτίναξης που έχουμε πια στις τιμές της ενέργειας διεθνώς. Πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση με πιο γρήγορα βήματα για να καλύψουμε το έδαφος που χάθηκε το προηγούμενο διάστημα».

 

Ανάγκη για νέα συνεργατικά σχήματα

Ο κυβερνητικός βουλευτής με αφορμή ερώτημα για τα αιτήματα των αγροτών σημείωσε ότι «αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς τα τελευταία χρόνια απαξιώθηκε το λεγόμενο συνεταιριστικό κίνημα, δεν υπάρχει μια ενιαία φωνή, μία σοβαρή φωνή, ένας κοινωνικός εταίρος για την Πολιτεία, που θα κάτσει να συζητήσει τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Κι εκεί χρειάζεται πολλή δουλειά, γιατί δυστυχώς είναι ακόμη στα σπάργανα οι όποιες προσπάθειες έγιναν, μετά από πολλά χρόνια, και μακάρι να ευδοκιμήσουν γιατί είναι πάρα πολύ χρήσιμο να ακούγεται ένας σοβαρός αντίλογος και να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Ο αντίλογος αυτός δεν διατυπώνεται, ξέρετε, γιατί είχαμε μάθει τα προηγούμενα χρόνια με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, με τα μπλόκα, τα οποία είχαν πάρει κι έναν εθιμικό χαρακτήρα. Νομίζω και οι αγρότες, στον βαθμό της ευθύνης που τους αναλογεί θα πρέπει να αποκτήσουν εκείνα τα συνεργατικά σχήματα, που οι ίδιοι θα κρίνουν ότι είναι σοβαρά, αξιόπιστα και υπεύθυνα, που θα τους επιτρέψουν να τους εκπροσωπήσουν στην Πολιτεία».

 

Μείωση της ανεργίας

Ο Θεσσαλός πολιτικός δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομία το νέο ετος. Οπως είπε «πρόθεση μας είναι να ολοκληρώσουμε την τετραετία. Νομίζω η χρονιά αυτή μπορεί να είναι μια καλύτερη χρονιά. Οι προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης είναι πολύ καλές. Αναμένονται τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, οπότε θα πέσει ζεστό χρήμα στην πραγματική οικονομία. Όταν έρχεται χρήμα στην πραγματική οικονομία διαχέεται παντού. Και βούληση της κυβέρνησης είναι αυτή. Να μειωθεί και η ανεργία, κινούμαστε προς την κατεύθυνση αυτή. Έχουμε μείωση της ανεργίας μέσα στο 2021, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη το 2022. Μεγάλοι επενδυτικοί κολοσσοί δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, όπως η Amazon, η Pfizer έρχονται και κάνουν τις εγκαταστάσεις τους εδώ. Άρα, καλή χρονιά λοιπόν, με υγεία, ειρήνη και πρόοδο, προκοπή που λέγανε οι παλαιότεροι από εμάς».

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=SLpr5_eEDpo   

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ