Κόκκινος: Η “Ελπίδα” έφερε… απελπισία στο Ν. Αιγαίο

Η πρόσφατη κακοκαιρία “Ελπίδα” που αντιμετώπισε η χώρα μας( με πρωτοφανή χιονόπτωση και δυσάρεστα γεγονότα και παραλείψεις της πολιτείας να συνοδεύουν το πέρασμα της) έφερε… απελπισία και στο Ν. Αιγαίο.

Τα φαινόμενα στην περιοχή μας ήταν ηπιότερα και μικρότερα σε χρονική διάρκεια σε σύγκριση με την υπόλοιπη Κεντρική και Νότια Ελλάδα όμως παρατηρήθηκαν – δυστυχώς – μεγάλα προβλήματα :

1) Αρκετοί κάτοικοι Δημοτικών Διαμερισματων (Δ. Δ.) ορεινών περιοχών (κυρίως σε Νάξο, Άνδρο, Τήνο, Σέριφο) παρέμειναν εγκλωβισμενοι (για πολλές ώρες και κάποιοι και για ημέρες) λόγω αδυναμίας ή καθυστέρησης να ανοίξουν οι δρόμοι από τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και της Περιφερειας Νότιου Αιγαίου. Ανάμεσα στους συμπολίτες μας ήταν άνθρωποι με προβλήματα υγείας και ηλικιωμένοι.

2) Λόγω των πολλών και μεγάλων σε διάρκεια διακοπών ηλεκτροτησης που παρατηρηθηκαν στα νησιά μας δυσκόλεψαν τους πολίτες να αντιμετωπίσουν το δριμύ ψύχος.

Οι νησιώτες μας δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Την ίδια ώρα που οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος έρχονται “φουσκωμένοι” στα νοικοκυριά, είναι απαράδεκτο να “αδειάζονται”οι νησιώτες μας από τη ΔΕΗ. Για μια ακόμα φορά διαπιστώσαμε ότι η ενεργειακή αναβάθμιση και η” θωράκιση” των νησιών μας είναι “γράμμα κενό περιεχομένου”!

3)Πολλοί νησιώτες που επιχείρησαν να επιστρέψουν στις κατοικίες τους από την Αττική εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” και στην “Αττική οδό” δηλαδή… μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας!

Με δεδομένο ότι η “μάχη” απέναντι στις συνέπειες της κακοκαιρίας συνεχίζεται και τοποθετούμενοι ενωτικα και πάντα υπεύθυνα καλούμε τους βουλευτές και την

Την Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών μας (Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου):

Α) να προχωρήσουν σε οργανωμένες παρεμβάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία και τη ΔΕΗ διεκδικώντας απρόσκοπτη και συνεχή ηλεκτροδοτηση των νησιών μας και να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο των διακοπών ηλεκτροδοτησης!

Β) Με σοβαρότητα και ηρεμία να καταγραφούν και να διορθωθούν τα λάθη και οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην Πολιτική Προστασία των νησιών μας στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Ελπίδα”!

Η μόνιμη “ωραιοποίηση ” και η επικοινωνιακή διαχείριση δεν καλύπτει λάθη, παραλείψεις και παθογένειες στο “νευραλγικό “τομέα της Πολιτικής Προστασίας που βίωσαν κάτοικοι των νησιών μας, ιδιαίτεροι αυτοί που έζησαν τον “εγκλωβισμό”!

Είναι έντονα στη μνήμη μας:

οι πρόσφατες πλημμύρες στην Κάλυμνο και στην Κω και τα χιλιάδες στρέμματα καμμένα δάση στη Ρόδο και στην Πάρο το περασμένο καλοκαίρι και έρχονται να προστεθούν στα προβλήματα από την κακοκαιρία” Ελπίδα “!

 

Επίσης εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στα στελέχη των κρατικών υπηρεσιών(πυροσβεστική, αστυνομία, στρατός, υπάλληλοι ΟΤΑ κτλ) και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης κακοκαιρίας που έπληξε τα νησιά μας.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

-Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου

-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ