ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ: Οι ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις στο επίκεντρο της νησιωτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Για το ζήτημα των ελλιπών ακτοπλοϊκών διασυνδέσεων μεταξύ των νησιών του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, η υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου, δήλωσε τα εξής:

 

«Πέρα απ’ την Υγειονομική και την Οικονομική πολιτική, ένα απ’ τα βασικότερα ζητήματα των νησιών μας και δη του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, είναι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

 

Ζήτημα το οποίο ανέκαθεν ήταν περίπλοκο και αντί μέρα με τη μέρα να επιλύεται και να διανθίζεται με προτάσεις και λύσεις, διαρκώς εντείνεται.

 

Συντεταγμένοι οι Δήμαρχοι Λειψών, Λέρου, Πάτμου και Αγαθονησίου εκφράζουν με επιστολή τους στον Υπουργό Ναυτιλίας, την αγωνία αυτών αλλά και των δημοτών τους για τις ελλιπείς ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών του ΒΣΔ.

 

Το πλοίο «Νήσος Καλυμνος» αν και παλιό είναι ασφαλές και αξιόπλοο. Συνδέει τα νησιά της άγονης γραμμής, από το Αγαθονησι εως την Αστυπαλαια και μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα, «χωράει» στα λιμάνια των μικρών νησιών, ενώ από τη νέα γραμμή δυστυχώς έμεινε έξω η Αστυπαλαια.

 

Η υπομονή των νησιωτών μας έχει προ πολλού εξαντληθεί.

 

Σε συνδυασμό με τη αδυναμία υγειονομικής κάλυψης είναι απορίας άξιο να διαπιστώσουμε πως ακριβώς θεωρεί η κυβέρνηση ότι θα μεταφέρονται οι νησιώτες!

 

Καλώ το Υπουργείο να δράσει άμεσα ενισχύοντας τις ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις των νησιών μας, ενεργοποιώντας όλη την υπάρχουσα δύναμη πλεύσης αλλά και αναζητώντας στο εξής ακόμη και νέα πλοία με αναβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

 

Είναι παλλαϊκή απαίτηση η άμεση αποκατάσταση των γραμμών με νόμιμο και διαφανή τρόπο προς το συμφέρον των νησιωτών.

 

Είναι ανάγκη και απαίτηση όλων των νησιωτών η παγιοποίηση των ακτοπλοϊκών διασυνδέσεων μεταξύ των νησιών, ειδικά του ΒΣΔ και καθόλη τη διάρκεια του έτους, όχι μόνο το καλοκαίρι.

 

Είναι ανάγκη και απαίτηση να παραμείνουν τα δρομολόγια αλλά και οι τιμές των εισιτηρίων σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο μακριά από  μονοπωλιακές πρακτικές».

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ