Δημήτρης Γάκης: Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την προγραμματική σύμβαση Μεσαιωνικής Πόλης

Πραγματοποιήθηκε την σήμερα Τετάρτη 11 Απριλίου 2023, στο Μέγαρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προγραμματισμένη συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρη Γάκη με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης του βουλευτή  από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με την προ ημερών υπογραφείσα μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ), Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο «Προστασία και Ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου».

Ο Γιώργος Χατζημάρκος  ενεχείρισε  στον βουλευτή αντίγραφο της προγραμματικής σύμβασης και παρουσίασε τη φιλοσοφία και τα βασικά σημεία της σύμβασης. Ο Δημήτρης Γάκης αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκρισή του ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, επισήμανε την μεγάλη σημασία που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την τύχη και την ανάδειξη της Παλιάς Πόλης που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ταυτόχρονα η μόνη κατοικημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Η μοναδικότητα της Παλιάς Πόλης επιβάλλει πολύ προσεκτικούς και μελετημένους χειρισμούς μακριά από την λογική του εύκολου κέρδους. Ανέφερε στον Περιφερειάρχη ότι θα εκφράσει τις απόψεις του για τη σύμβαση αφού πρώτα τη μελετήσει .

Ο Δημήτρης Γάκης εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την γενικότερη πολιτισμική και περιβαλλοντική υποβάθμιση του νησιού με παραβίαση νόμων και κανονισμών στον βωμό του εύκολου κέρδους.

Συμφωνήθηκε αμέσως μετά τις γιορτές να υπάρξει νέα συνάντηση στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικότερα τα θέματα ανάπτυξης της Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα το πρόγραμμα Co lab. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ