Διαχρονική στήριξη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στους συνταξιούχους  

Διαχρονική στήριξη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στους συνταξιούχους  

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργο Μουλκιώτη, την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο Νάντια Γιαννακοπούλου, την Διευθύντρια Πολιτικού Γραφείου Προέδρου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Έλενα Αναστασίου και τον Διευθυντή ΚΟ Αθανάσιο Γλαβίνα, συναντήθηκε στη Βουλή με εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσαν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι της χώρας, όπως οι περικοπές συντάξεων και κοινωνικών παροχών, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων και οι επιπτώσεις της ακρίβειας στην αγοραστική δύναμη των συνταξιούχων.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων επεσήμαναν την αναγκαιότητα άμεσης αύξησης των κύριων και επικουρικών συντάξεων, της ταχείας έκδοσης των συντάξεων και της απόδοσης στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της θεσμοθετημένης υπέρ αυτών συνδρομής καθώς και γενικότερα ζητήματα στήριξης του κοινωνικού κράτους.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ενημέρωσαν για την έγκαιρη ανάδειξη των προβλημάτων που ταλανίζουν τους συνταξιούχους μέσω της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και κατάθεσης τροπολογιών.

Ειδική αναφορά έγινε στις πρωτοβουλίες μας σχετικά με:

  • την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός νέου ΕΚΑΣ,
  • την υποχρέωση της Κυβέρνησης να δώσει τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στις περικοπές επικουρικών συντάξεων και δώρων σε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους,
  • την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης,
  • του ζητήματος της αναδρομικής φορολόγησης των συνταξιούχων,
  • την μη αύξηση των ορίων ηλικίας μειωμένης συνταξιοδότησης στο Δημόσιο που επιχειρεί η Κυβέρνηση.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εξέφρασαν την διαχρονική στήριξη της παράταξης στα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων και δεσμεύτηκαν να συνεχίζουν τον αγώνα για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ