Ισχυρό Σοκ στα media. Τέλος εποχή για Αlpha. Περνάει στα χέρια της NOVA.

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, το αίτημα της United Media για την απόκτηση ελέγχου ελεύθερων τηλεοπτικών σταθμών και αποκατάσταση της νομιμότητας ικανοποιείται από την κυβέρνηση με την τροπολογία που αίρει την απαγόρευση επένδυσης των φορέων συνδρομητικής τηλεόρασης και στην ελεύθερη τηλεόραση. Η κίνηση αυτή γίνεται ενώ υπήρχε ο φόβος της παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παρεμπόδιση του ελεύθερου ανταγωνισμού στην τηλεόραση, δείχνει να ικανοποιεί τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, ενώ προκαλεί ενόχληση στην πλευρά του Θοδωρή Κυριακού αλλά και στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι υφιστάμενες συνεργασίες United MediaAlpha

Ο δρόμος για την απόκτηση του ελέγχου τηλεοπτικών σταθμών από τη United Media, όπως έχει συμβεί και σε χώρες των Βαλκανίων, ανοίγει. Η United Media συνεργάζεται με τον Alpha για τις αθλητικές μεταδόσεις, ενώ το 50% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση AE πέρασε στην Primos Media Sarl. Και ενώ ο Dragan Solak είναι ο ισχυρός άνδρας του United Group, παράλληλα η Mirjana Solak, εισήλθε ως μέλος του ΔΣ στην εταιρεία Νέα Τηλεόραση ΑΕ, που ελέγχει το Star. Οι JeanDaniel Cohen (κάτοικος Λουξεμβούργου) και Fabio Mazzoni (κάτοικος Βελγίου), που εκπροσωπούν την Primos Media Sarl, μετέχουν ακόμη στο ΔΣ της Star Επενδυτική ΑΕ και στα ΔΣ των ραδιοφωνικών σταθμών που ανήκουν στον όμιλό της (Δίεση FM, Δρόμος FM, Alpha 989).

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ