Τέλος η αγωνία για τους λάτρεις των iPhone καθώς σήμερα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου η Apple θα παρουσιάσει τα νέα iPhone 15, κατά τη διάρκεια της ετήσιας φθινοπωρινής εκδήλωσης της αμερικανικής εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας. Η παρουσίαση θα γίνει στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Apple στο YouTube, από την ιστοσελίδα της Apple και μέσα από την εφαρμογή του Apple Tv.

Η Apple ευελπιστεί ότι τα νέα iPhone μπορούν να σταματήσουν την ύφεση των πωλήσεων, να αποκρούσουν τον ανανεωμένο ανταγωνισμό της Huawei και να πείσουν τους κατόχους τηλεφώνων Android να αλλάξουν.

Σύμφωνα με το Business Insider το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα, καθώς φαίνεται ότι φέτος η χώρα μας περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας του κινητού.

Η εταιρεία είναι πιθανό να κυκλοφορήσει δύο μεγέθη iPhone μεσαίας κατηγορίας, ένα με οθόνη 6,1 ιντσών και ένα με οθόνη 6,7 ιντσών, καθώς και δύο μεγέθη τηλεφώνων Pro υψηλότερης κατηγορίας με περίβλημα τιτανίου, που χρησιμοποιήθηκε στα προηγούμενα μοντέλα. Το τιτάνιο είναι ελαφρύτερο από το ατσάλι, μειώνοντας έτσι το συνολικό βάρος των τηλεφώνων. Οι προσκλήσεις που έχουν δοθεί για την εκδήλωση δείχνουν ένα λογότυπο της Apple με φινίρισμα που μοιάζει με τιτάνιο.

Η Apple είναι επίσης πιθανό να εστιάσει στις βελτιώσεις της κάμερας και του τσιπ των κινητών της. Το μεγαλύτερο και ακριβότερο μοντέλο iPhone, το Pro, θα μπορούσε να αποκτήσει έναν νέο φακό που μπορεί να κάνει ζουμ με διπλάσια ισχύ από τον φακό 3x zoom του iPhone 14 Pro, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πιο μεγάλη αλλαγή που αναμένεται να παρουσιάσει η Apple είναι ο τρόπος φόρτισης των iPhones. Η εταιρεία αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη θύρα φόρτισης Lightning, που είχε βάλει στα κινητά της το 2012, και να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί πλέον μέχρι το 2024 όλα τα smartphones, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα tablets να φορτίζουν σε θύρα USB-C. Η συγκεκριμένη θύρα στα iPhones θα ταιριάζει με την ίδια θύρα φόρτισης σε τηλέφωνα Android, νεότερους φορητούς υπολογιστές, iPads, ασύρματα ακουστικά και άλλα gadgets.

Η νέα σειρά των iPhone 15 φαίνεται ότι θα διαθέτει το Dynamic Island, που εμφανίστηκε πέρσι για πρώτη φορά στα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Σε αυτά τα κινητά μπορείτε να δείτε τις ειδοποιήσεις και την τρέχουσα δραστηριότητα σε εξέλιξη, όπως μουσική που αναπαράγεται, το χρονόμετρο, μια σύνδεση AirDrop και οδηγίες από τους Χάρτες, στο Dynamic Island στην οθόνη αφετηρίας ή σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Το Dynamic Island εμφανίζεται όταν το iPhone είναι ξεκλείδωτο.

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν η Apple θα αυξήσει τις τιμές. Ορισμένοι αναλυτές τείνουν προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας την αύξηση του κόστους για εξαρτήματα όπως η μνήμη ή οι επεξεργαστές. Ωστόσο, η Apple δεν αύξησε τις τιμές των iPhone στις ΗΠΑ πέρσι και προσαρμόζει τις τιμές της σε όλο τον κόσμο τακτικά μετά από λανσαρίσματα, ως απάντηση στις διακυμάνσεις που έχει το συνάλλαγμα.

Apple watches

Πέρυσι, η Apple κυκλοφόρησε το Apple Watch Series 8 και ένα νέο high-end μοντέλο τιτανίου με την ονομασία Ultra τον Σεπτέμβριο. Και τα δύο φέτος είναι πιθανό να αναβαθμιστούν, αν και τα ρολόγια της Apple δεν έχουν συνήθως τόσες σημαντικές αλλαγές από χρόνο σε χρόνο όσο τα iPhone. Τα mainstream ρολόγια της Apple έχουν το ίδιο μέγεθος και σχήμα από το 2018.

Η εταιρεία είναι πιθανό να αναβαθμίσει το τσιπ στο εσωτερικό των νέων ρολογιών, καθώς και να ενημερώσει τους αισθητήρες υγείας, σύμφωνα με τους αναλυτές. Αλλά τις πιο μεγάλες αλλαγές της η Apple θα τις κρατήσει πιθανόν για τη 10η επέτειο της συσκευής το 2024.

Η Apple διαθέτει επίσης αρκετά αξεσουάρ που χρησιμοποιούν συνδέσμους Lightning, όπως κάποια από τα μοντέλα AirPod, ακουστικά Beats, ποντίκια και πληκτρολόγια.

Τα AirPods Pro θα αποκτήσουν ένα νέο χαρακτηριστικό που δεν χρειάζεται νέο λογισμικό και ονομάζεται Adaptive Audio, που θα χαμηλώνει την ένταση του ήχου και θα περιορίζει τον θόρυβο. Η Apple πιθανότατα θα ενημερώσει τα αξεσουάρ της ώστε για να λειτουργούν με USB-C, τα οποία πιθανότατα θα κυκλοφορήσουν αργότερα.

Πόσο θα κοστίζουν

Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 15 Pro της Apple θα είναι πιθανότατα πιο ακριβά από τα τρέχοντα μοντέλα, σύμφωνα με τον Tim Long, αναλυτή της βρετανικής τράπεζας Barclays. Ο Long δήλωσε ότι οι πληροφορίες αυτές βασίζονται σε συζητήσεις με εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ασία.

Το iPhone 15 Pro θα κοστίζει έως και 100 δολάρια περισσότερο από το iPhone 14 Pro και το iPhone 15 Pro Max θα είναι 100 έως 200 δολάρια ακριβότερο από το iPhone 14 Pro Max. O Long πιστεύει ότι οι τιμές θα είναι ίδιες για τα μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Plus, αναφέρει η ιστοσελίδα macrumors.com.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Long, η τιμολόγηση για τη σειρά iPhone 15 στις ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει ως εξής:

  • iPhone 15: 799 δολάρια
  • iPhone 15 Plus: 899 δολάρια
  • iPhone 15 Pro: Έως 1.099 δολάρια (από 999 δολάρια τώρα)
  • iPhone 15 Pro Max: Έως 1.299 δολάρια (1.099 δολάρια τώρα)

Στην Ελλάδα το iPhone 14 Pro Max των 128GB κοστίζει 1.549 ευρώ.

tovima.gr