Β. Κικίλιας: Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2023 με πάνω από 4 εκατ. Βρετανούς ταξιδιώτες

Την εντυπωσιακή άνοδο σε αφίξεις Βρετανών τουριστών και ταξιδιωτικά έσοδα επισήμαναν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Matthew Lodge, σε συνάντηση τους στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Lodge για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επίτευξη ρεκόρ που κατέγραψε ο ελληνικός τουρισμός από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου το 2022, καθώς οι επισκέπτες ξεπέρασαν κατά πολύ τα 3 εκατομμύρια και βρέθηκαν στην πρώτη θέση στις αφίξεις ταξιδιωτών στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Τουρισμού εκτίμησε ότι το 2023 θα είναι ακόμα καλύτερη χρονιά από την περσινή με τον αριθμό των τουριστών από τη Βρετανία να αναμένεται ότι θα υπερβεί τα 4 εκατομμύρια, καθώς φέτος αυξήθηκαν οι πτήσεις ενώ προστέθηκαν και νέοι προορισμοί. Σε αυτή την εκτίμηση υπερθεμάτισε και ο Βρετανός Πρέσβης, σημειώνοντας ότι όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι το 2023 η Ελλάδα θα καταγράψει νέο ρεκόρ στην προσέλευση ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την προβολή νέων προορισμών, την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την προώθηση του city break.

O κ. Lodge εξήρε τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο φορέων του τουρισμού και ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες «που φροντίζουν να είναι ασφαλείς οι Βρετανοί τουρίστες  και να γυρνούν με τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα, μια χώρα που για τη Βρετανία είχε  πάντα τη φήμη του καλωσορίσματος και της ομορφιάς». 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ