Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων σε όλο τον κόσμο

Συνεχίζονται και σήμερα 27 Δεκεμβρίου οι ακυρώσεις πτήσεων σε όλο τον κόσμο, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron μεταξύ των μελών του πληρώματος των αεροπορικών εταιρειών, που τα αναγκάζει να απομονωθούν.

Από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων ακυρώθηκαν περισσότερες από 8.000 πτήσεις. Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης δεδομένων FlightAware, ο συνολικός αριθμός των ακυρωμένων πτήσεων για τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου ανήλθε σε 1.851, στις 08:00. Ο ιστότοπος κατέγραψε επίσης 2.383 καθυστερήσεις πτήσεων για την ίδια ημέρα.

Από τις ακυρώσεις αυτές σήμερα, 550 αφορούν πτήσεις που δεν έγιναν εντός, προς ή από τις ΗΠΑ. Επίσης υπήρξαν καθυστερήσεις σε 285 πτήσεις προς ή από τις ΗΠΑ.

Οι αεροπορικές εταιρείες που ανέφεραν τον υψηλότερο αριθμό ακυρώσεων για τις 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το FlightAware, είναι η China Eastern, με 399 ακυρώσεις και η Air China με 187 ακυρώσεις.

Η British Airways αναφέρθηκε ότι ακύρωσε 42 πτήσεις για σήμερα 27 Δεκεμβρίου, ενώ είχε και 11 πτήσεις με καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου, ακυρώθηκαν 22 πτήσεις από το Χίθροου του Λονδίνου και 26 προς το ίδιο αεροδρόμιο.

Το FlightAware ενημερώνει επίσης ότι περισσότερες από 700 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί για τις 28 Δεκεμβρίου. Ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να αυξηθεί με ακυρώσεις που θα γίνουν γνωστές εντός της ημέρας.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ