Στην Κύπρο συνεδριάζουν Ροταριανοί αξιωματούχοι από 40 χώρες

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού Ρόταρυ, το Ινστιτούτο της Ζώνης 21 θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2022, χάρη στις προσπάθειες της Πρώην Διευθύντριας του Διεθνούς Ρόταρυ Κατερίνας Κοτσαλή – Παπαδημητρίου και της πρώην Διοικητού Περιφέρειας Χριστίνας Κοβότσου-Πατρόκλου. Η εναρκτήρια τελετή θα γίνει στις 10 Νοέμβριου στον Χαρουπόμυλο Λεμεσού ενώ οι κυρίως εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Elias Beach Hotel.
Η επιλογή της Κύπρου ως οικοδεσπότης του Ινστιτούτου και η φιλοξενία της Προέδρου του Διεθνούς Ρόταρυ αποτελούν μεγάλη τιμή αφού τοποθετούν το κυπριακό Ρόταρυ και τη χώρα στο προσκήνιο του Ρόταρυ σε όλο τον κόσμο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, Ροταριανοί αξιωματούχοι από 40 χώρες από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους.
Οι σύνεδροι θα καταπιαστούν με κρίσιμα και επίκαιρα θέματα όπως η Πρόληψη Ασθενειών, η Βασική Εκπαίδευση, το Περιβάλλον, η Ενδυνάμωση των Κοριτσιών, η Διαφορετικότητα, η Ισότητα, η Κοινωνική Ένταξη και η Ανάπτυξη Συνεργασιών. Το Ινστιτούτο λειτουργεί επίσης ως χώρος δημόσιας συζήτησης (φόρουμ) και ευκαιριών δικτύωσης, ανταλλαγής ιδεών και ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις, τις πρωτοβουλίες και τις προτεραιότητες του Διεθνούς Ρόταρυ για παγκόσμιες και περιφερειακές προοπτικές. Το πρόγραμμα του Ινστιτούτου βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.limassolinstitute2022.org.
Στην Κύπρο η Τζένιφερ Τζόουνς
Στο Ινστιτούτο θα συμμετάσχει και η Πρόεδρος του Διεθνούς Ρόταρυ Τζένιφερ Τζόουνς, η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται σε αυτή τη θέση. Η Πρόεδρος Τζόουνς είναι μία χαρισματική και εμπνευσμένη ηγέτιδα και μια έμπειρη Ροταριανή, η οποία έχει υπηρετήσει σε πολλές σημαντικές θέσεις στο Διεθνές Ρόταρυ και στο μεγάλου κύρους Ροταριανό Ίδρυμα.
Κατά τη διάρκεια της μονοετούς θητείας της ως Πρόεδρος, η Τζόουνς εστιάζει στην οικοδόμηση νέων σχέσεων και στην καθιέρωση συνεργασιών με οργανισμούς που μοιράζονται τη δέσμευση του Ρόταρυ να παράγει έργο μέσω ανθρωπιστικών υπηρεσιών και να συμβάλλει στην ανάπτυξη ηγετών σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, η δέσμευση του Ρόταρυ για τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και την Κοινωνική Ένταξη αποτελούν βασικά στοιχεία της προεδρικής της πλατφόρμας.
Αφοσιωμένο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων
Το Ρόταρυ είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών ηγετών οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στην αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το Ρόταρυ συνδέει 1,4 εκατομμύρια μέλη από πέραν των 46.000 Ροταριανών Ομίλων σε περισσότερες από 200 χώρες και γεωγραφικές περιοχές. Το έργο τους βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, μέσω της παροχής βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη και ενισχύει την προσπάθεια για έναν κόσμο χωρίς πολιομυελίτιδα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Rotary.org.
Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Ρόταρυ έχει χρηματοδοτήσει έργα σε όλο τον κόσμο προσφέροντας περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ παρέχει περίπου 47 εκατομμύρια ώρες εθελοντικής υπηρεσίας κάθε χρόνο για το γενικότερο καλό της ανθρωπότητας.
Μεταξύ των διεθνών προσωπικοτήτων που υπηρέτησαν ως Ροταριανοί είναι ο Φράνκλιν Ρούσβελτ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Τζον Φ. Κένεντι, ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο Γκουλιέλμο Μαρκόνι, ο Τόμας Έντισον, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ενεργός υποστηρικτής του Ρόταρυ.
Σε τοπικό επίπεδο, το Κυπριακό Ρόταρυ είναι από τους ελάχιστους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται πέραν της διαχωριστικής γραμμής της χώρας μας αφού Ροταριανοί από όλες τις κοινότητες της Κύπρου συνεργάζονται αρμονικά και με περηφάνια για να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα.
Οι Ροταριανοί Όμιλοι (ΡΟ) της Κύπρου έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο εδώ και χρόνια στην υλοποίηση πολλών έργων για την κάλυψη αναγκών όλων των κοινοτήτων.
Το μεγαλύτερο και πιο εμβληματικό έργο των ΡΟ, είναι η πρόσφατη αγορά εξοπλισμού για το Κέντρο Διάγνωσης Παιδικού Καρκίνου στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Το υπερσύγχρονο εργαστήριο, το κόστος του οποίου ανήλθε στις 400.000 δολάρια, καθορίζει τον τύπο του καρκίνου σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες και συνιστά θεραπεία που ελαχιστοποιεί τις παράπλευρες ζημιές λόγω θεραπείας του καρκίνου.
Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε όλες τις κοινότητες της Κύπρου, χωρίς καμία διάκριση θρησκείας ή εθνικότητας.
Επιπρόσθετα, για αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, οι Ροταριανοί Όμιλοι της Κύπρου δώρισαν το 2020, 4 ειδικά κρεβάτια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λευκωσίας αξίας 108.000 δολαρίων και ιατρικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Κερύνειας αξίας 45.000 δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ