Σαντορίνη: Ζήτησαν από τους τουρίστες 5.500 για ζημιά 1.000 ευρω

Μια απίστευτη ιστορία που δυσφημεί την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό εξελίχθηκε στη Σαντορίνη με πρωταγωνιστές δύο Γάλλους τουρίστες και μια εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από το Πρώτο Θέμα και τον συνάδελφο Φρίξο Δρακοντίδη και σύμφωνα με την μήνυση που έχει κατατεθεί η εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων απαίτησε από τους τουρίστες πάνω από 5.500 ευρώ για την επισκευή του οχήματος που είχαν στην κατοχή τους!

Να τονίσουμε πως το αυτοκίνητο που είχαν ενοικιάσει οι Γάλλοι τουρίστες αφορούσε σε ένα Nissan Micra με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2019 το οποίο κινείται από ένα βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου και απόδοσης 75 ίππων. Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί best-seller στις εταιρείες ενοικιάσεων εξαιτίας της αξιοπιστίας του και της υψηλής μεταπωλητικής αξίας που διαθέτει αργότερα ως μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με  πληροφορίες  το συγκεκριμένο Nissan Micra ουδέποτε επισκευάστηκε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Nissan οπότε και το κόστος επισκευής των ζημιών που επικαλείται η εταιρεία ενοικιάσεων είναι σχεδόν απίθανο να προσεγγίζει τα ποσά που απαιτήθηκαν από τους τουρίστες.

Η αλλαγή του συμπλέκτη (ανταλλακτικά συμπεριλαμβανομένης της εργασίας) αλλά και του κάρτερ κυμαίνεται από 660 ευρώ έως 1.500 ευρώ ανάλογα με τις επιπλέον ζημιές που μπορεί να έχει υποστεί το αυτοκίνητο!

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το αντίστοιχο κόστος επισκευής ενός Nissan Micra σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο κυμαίνεται από 467 ευρώ έως και 1.000 ευρώ ανάλογα πάλι με τις επιπλέον ζημιές που μπορεί να ανακαλύψουν οι τεχνικοί λύνοντας τα μηχανικά μέρη.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ