Ρεύμα: Δικαστική απόφαση – «σταθμός» για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, δε θα κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχείρηση που δεν πλήρωσε την ρήτρα αναπροσαρμογής στον πάροχο της. Για την υπόθεση αυτή μίλησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα στο Open. Πρόκειται για μια οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα στην Αλεξανδρούπολη που ο ιδιώτης πάροχος ρεύματος της επέβαλε ρήτρα αναπροσαρμογής ύψους 8.800 ευρώ, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση δεν πλήρωσε την ρήτρα αναπροσαρμογής επειδή το συμβόλαιο της ήταν σταθερό και μετετράπη σε κυμαινόμενη τιμολόγηση.

Και συνέχισε λέγοντας ότι η επιχείρηση αυτή αμφισβήτησε την νομιμότητα αυτής της ρήτρας γιατί αιφνιδιαστικά ο πάροχος της της άλλαξε το συμβόλαιο, με αποτέλεσμα να πάει σε άλλο πάροχο. Όμως ο παλιός ο πάροχος όταν γίνεται η μετακίνηση έχει το δικαίωμα να δώσει εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ να διακόψει το ρεύμα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ