«Πολύ βολικό το σημείο για βύθιση»: Όλες οι εικασίες για το ναυάγιο στην Πύλο

Απαντήσεις για τις συνθήκες του ναυαγίου στην Πύλο, αλλά κυρίως για το κατά πόσον μπορεί να βρεθούν δύο 24ωρα μετά κι άλλοι ζωντανοί από τους επιβάτες, δίνουν στην Lifo γνώστες του θέματος.

Μιλώντας στην Lifo πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας υποστήριξαν πως όσο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη τίποτα δεν είναι δεδομένο αναφορικά με την πιθανότητα να υπάρξουν και άλλοι διασωθέντες του ναυαγίου στην Πύλο. Ωστόσο οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως όσο περνάει ο χρόνος το ενδεχόμενο ανεύρεσης κάποιου διασωθέντα εξασθενεί σημαντικά.

Από την άλλη πλευρά μιλώντας επίσης στη Lifo εμπειρογνώμονας θαλασσίων ατυχημάτων θεωρεί εξαιρετικά απίθανο να  βρεθούν κι άλλοι επιζώντες. Επιπλέον εκτιμάει πως το σημείο που έγινε η βύθιση του σκάφους «είναι πολύ βολικό», μιας και το βάθος ξεπερνάει τα 5.000 μέτρα. Κάτι που συνιστά εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό του ναυαγίου και σχεδόν αδύνατη με βάση τα σύγχρονα μέσα την ανέλκυσή του.

Ο ίδιος εμπειρογνώμονας μάλιστα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το σκάφος να βυθίστηκε «επί τούτου» από τους «κουμανταδόρους» του προκειμένου να αποκρύψουν κάτι σοβαρότερο πέραν από τις αθώες ψυχές που βρίσκονταν στοιβαγμένες στο αμπάρι.

Υποστήριξε μάλιστα πως ενδεχομένως να οδήγησαν το σκάφος στη βύθισή του είτε ανοίγοντας κάποια τρύπα με εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος είτε απλά «ανοίγοντας τους κρουνούς».

Υπενθυμίζεται πως η βύθιση του αλιευτικού σκάφους με τους μετανάστες είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 άτομα με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Σύμφωνα με αναφορές των ίδιων των διασωθέντων στο σκάφος επέβαιναν εκατοντάδες άτομα. Ο αριθμός των επιβαινόντων κυμαίνετια με βάση τις μαρτυρίες μεταξύ 600 και 750 ατόμων, ενώ το BBC υποστήριξε πως ενδέχεται ανάμεσα τους να βρίσκονταν και περίπου 100 παιδιά.

lifo

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ