Οι Αμερικανοί λαχταρούν ξανά την κρουαζιέρα

Η διάθεση των Αμερικανών για κρουαζιέρα επιστρέφει δριμύτερη μετά το “πάγωμα” στα χρόνια της πανδημίας.

Έρευνα της εταιρείας παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών στα ταξίδια InsureMyTrip, σε συνεργασία με τον ιστότοπο σύγκρισης τιμών για κρουαζιέρες CruiseCompete, έδειξε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων, το 96,1%, σχεδιάζουν να κάνουν κρουαζιέρα μέσα στην επόμενη διετία, και μόνο το 1,1% είπε «όχι». Το υπόλοιπο 2,8% απλώς δεν ήταν σίγουρο.

Μάλιστα, η πλειονότητα δήλωσε ότι δεν θα περιμένει την περίοδο των εκπτώσεων για να κάνει κράτηση για κρουαζιέρα.

«Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες αισθάνονται, για άλλη μια φορά, άνετα στην κρουαζιέρα», σχολίασε η Διευθύντρια Προϊόντων InsureMyTrip, Meghan Walch. “Η βιομηχανία της κρουαζιέρας δέχτηκε μεγάλο χτύπημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τον κλάδο να ανακάμπτει μετά από μερικά δύσκολα χρόνια.”

Οι πιο δημοφιλείς μήνες για κρουαζιέρες

Η έρευνα έδειξε ότι οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας προτιμούν περισσότερο τους τελευταίους μήνες του έτους για κρουαζιέρα. Ειδικότερα, αναφέρουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο ως τους καλύτερους για κρουαζιέρα.

Αυξημένες τιμές 

Με τον πληθωρισμό ρεκόρ και την γενικότερη ακρίβεια στα ύψη, δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι ταξιδιώτες ξοδεύουν τώρα περισσότερα χρήματα για τις κρουαζιέρες τους. Οι ερευνητές του InsureMyTrip προσδιόρισαν το μέσο κόστος μιας κρουαζιέρας διακοπών κρουαζιέρας με ασφάλιση αυτή τη στιγμή κοστίζει 6.367 $, έναντι μέσου κόστους το 2019 ύψους 5.420 $ το 2019, πριν από την πανδημία.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ