Καταγγελίες: Διευκρινίσεις της ΓΓΑ για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων

Στο δελτίο Τύπου, αναφέρονταν ονομαστικά όλα τα ονόματα των αθλητριών που έκαναν τις καταγγελίες

Αντιδράσεις στο διαδίκτυο προκάλεσε η κίνηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των αθλητριών που προέβησαν στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές τους.

Στο δελτίο Τύπου, αναφέρονταν ονομαστικά όλα τα ονόματα των αθλητριών που έκαναν τις καταγγελίες.
Ωστόσο όπως διευκρινίζει η ΓΓΑ τα ονόματα δόθηκαν με την απόλυτη και πλήρη συναίνεση των αθλητών. Κι αυτό διότι πρωταγωνιστούν, όπως αναφέρεται από πηγές του υπουργείου, στην εκστρατεία ενημέρωσης και ανάδειξης όσων συμβαίνουν στο άθλημα.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης απέστειλε στην Εισαγγελία 26 καταγγελίες αθλητών για σεξουαλική παρενόχληση
Από τη σχετική έρευνα που ακολούθησε, με διασταύρωση των στοιχείων και από το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προέκυψε ότι:

Δύο από τους καταγγελλόμενους προπονητές έχουν ενεργή σύμβαση με αθλητικά σωματεία (ο ένας εξ αυτών κατηγορείται από οκτώ αθλήτριες και ο έτερος από δύο)
Έξι από τους καταγγελλόμενους, που κατηγορούνται από 11 αθλήτριες και τον έναν αθλητή, συμπεριλαμβάνονται στην ΚΥΑ ανάθεσης καθηκόντων Ομοσπονδιακών Προπονητών/Τεχνικών Συμβούλων σε εκπαιδευτικούς κλάδους Φυσικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2021-2022
Αρκετοί ακόμα από τους καταγγελλόμενους εργάζονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΤΕΦΑΑ), ορισμένοι έχουν αποβιώσει ή συνταξιοδοτηθεί ή δεν απασχολούνται πλέον ως προπονητές, αλλά δραστηριοποιούνται σε άλλους κλάδους, συναφείς ωστόσο με την ενόργανη και ρυθμική γυμναστική.
Επιπλέον, εξετάζονται από τον κ. Αυγενάκη περαιτέρω δράσεις και η λήψη θεσμικών πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ