Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε τον Ξενώνα Βρεφών SOS των Παιδικών Χωριών SOS στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

Αυτές τις γιορτινές μέρες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» – Αναρρωτήριο Πεντέλης, επισκέφτηκε τον Ξενώνα Βρεφών SOS, που λειτουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS στο κτίριο του Αναρρωτηρίου από το 2017, με σκοπό τη φροντίδα βρεφών από τα δημόσια νοσοκομεία και την αποκατάστασή τους σε ένα ζεστό, ασφαλές και υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον, σε οικογένειες αναδοχής.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον χώρο φιλοξενίας των βρεφών από τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Γιάννη Λιβανό και ενημερώθηκε από τους επαγγελματίες βρεφονηπιοκόμους, που στελεχώνουν τον Ξενώνα, για το έργο και τους σκοπούς του προγράμματος, καθώς και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι στην προσπάθειά τους να προετοιμάσουν τα παιδιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ενταχθούν σε μια οικογένεια αναδοχής, που θα τα αγκαλιάσει και θα τους προσφέρει την εξατομικευμένη φροντίδα που χρειάζονται.

Αυτή η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας έρχεται ως συνέχεια της επίσκεψης, που είχε πραγματοποιήσει στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου και δηλώνει τη σημασία που δίνει η ίδια στο θέμα της προστασίας των παιδιών και στον ρόλο που παίζει η οικογενειακή φροντίδα για την ομαλή ανάπτυξη κάθε παιδιού.

Ο Ξενώνας Βρεφών SOS στο Αναρρωτήριο Πεντέλης ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017 από τα Παιδικά Χωριά SOS σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και μετέπειτα της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Από την αρχή της λειτουργίας του, σκοπός του προγράμματος ήταν να εκλείψει το φαινόμενο της μακροχρόνιας παραμονής βρεφών σε νοσοκομειακό περιβάλλον και να μειωθεί ο κίνδυνος της ιδρυματοποίησης και του κοινωνικού στιγματισμού τους, ενώ παράλληλα να προωθηθεί ο θεσμός της αναδοχής ως εναλλακτική οικογενειακής αποκατάστασης για αυτά τα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί την πρώτη ενέργεια σύμπραξης μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της παιδικής προστασίας, που μέχρι σήμερα έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ