Επίθεση χάκερς στη Βουλή: Έβαλαν στόχο email βουλευτών

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/1) από την συντονισμένη επίθεση από χάκερς στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ άγνωστη είναι μέχρι στιγμής η διαρροή που υπήρξε.

Η κινητοποίηση για να προστατευτούν τα ευαίσθητα δεδομένα της Βουλής, ξεκίνησε από την Διεύθυνση Πληροφορικής, όταν έγινε αντιληπτή η προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP. Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Οι χάκερς κατάφεραν να παραβιάσουν, όπως έχει γίνει γνωστό, περίπου 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή γίνονται έρευνες από τις αρμόδιες Αρχές σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν από την παραβίαση υπήρξε διαρροή στοιχείων βουλευτών ή εργαζομένων που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ