ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΩΝ

Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης και ειδικότερα της ηγεσίας του υπουργείου υγείας, να διευρύνει τα κριτήρια χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων -όπως επίμονα ζητούσαμε- ώστε να επωφεληθούν ακόμα περισσότεροι ασθενείς με Covid-19.

Η απόφαση αυτή του υπουργείου υγείας, ύστερα από την επιμονή και την πίεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκη εξαρχής για το συγκεκριμένο θέμα με την πρόσφατη ανάδειξη 2 περιπτώσεων άρνησης χορήγησης μονοκλωνικών σε ασθενείς, είναι μια θετική κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση αλλά με λάθος διαδικασία.

Εξαρχής το ΕΔΑΚ τόνιζε και τονίζει, ΧΩΡΙΣ κομματικά κριτήρια, την σημασία των μονοκλωνικών αντισωμάτων και πως πρέπει να χορηγούνται ελεύθερα σε όλον τον πληθυσμό (αρκεί να μην υπάρχουν αντενδείξεις).

Έτσι λοιπόν, ξανά υπενθυμίζουμε στον Υπουργό κ. Πλεύρη και στην Αναπληρώτρια Κα. Γκάγκα την σημασία της ολικής απελευθέρωσης της χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων και τους προτρέπουμε ΑΜΕΣΑ να προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση, με ταυτόχρονη παραγγελία περισσότερων δόσεων μονοκλωνικών.

Ασθενείς όπως είναι οι συμπολίτες μας από την Τήλο με ALS (νόσος κινητικού νευρώνα) και από τα Χανιά με ΧΑΠ (χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια), θα πρέπει να λαμβάνουν την θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα ΑΥΤΟΜΑΤΑ και ΧΩΡΙΣ πολιτικές παρεμβάσεις και γραφειοκρατία.

Η δημόσια περίθαλψη με την βέλτιστη θεραπεία, είναι ένα αγαθό που το δικαιούνται ΟΛΟΙ οι πολίτες αυτής της χώρας ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.

Ελπίζουμε να συνεχιστούν οι σωστές κινήσεις από το υπουργείο και να διορθωθούν άμεσα τα κακώς κείμενα που αφορούν το πιστοποιητικό νόσησης, το πρωτόκολλο χορήγησης φαρμάκων στην αρχή της νόσου, τον έλεγχο κυτταρικής ανοσίας και άλλα.

Για το ΕΔΑΚ

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Φίλος

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ