Μοναχές… επιχειρηματικά δαιμόνια: Αξιοποίησαν ως Airbnb χώρους μονής

Για όσους κουράστηκαν από τα Airbnb της ταλαιπωρίας, του θορύβου και των αγενών γειτόνων, μια ομάδα μοναχών διαθέτει προς ενοικίαση… κελιά μοναστηριού στη Σεβίλλη, που υπόσχονται ειρήνη… φως και ηρεμία.

Τα διαμερίσματα βρίσκονται εντός των τειχών της μονής της Αγίας Μαρίας του Ιησού, ενός κτίσματος του 16ου αιώνα που φιλοξενεί μια κοινότητα μοναχών που ανήκουν στο μοναστικό Τάγμα της Αγίας Κλάρας.

Φωτ.: Airbnb© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Το… επιχειρηματικό άνοιγμα των καλογριών στην αγορά βραχυπρόθεσμων μισθώσεων ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, όταν αποφάσισαν να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις εσόδων, πέραν των χειροποίητων γλυκών που ήδη πουλούν.

Αρχικά, εξέτασαν το ενδεχόμενο της μακροπρόθεσμης μίσθωσης του χώρου –που πριν από την αποχώρησή τους χρησιμοποιούσαν ο θυρωρός και η οικογένειά του–, αλλά τελικά κατέληξαν πως το Airbnb ήταν πιο συμφέρουσα λύση.

Φωτ.: Airbnb© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε άμεσα με τη διαχείριση των διαμερισμάτων, διότι δεν είναι αυτός ο τρόπος ζωής μας, ανέφερε η αδελφή Μαρία Χοσέ στην El Pas. Μας αποφέρουν ένα εισόδημα που μας βοηθάει στα προς το ζην, όμως δεν θέλουμε να εξελιχθεί σε βάρος της αποστολής μας, γι’ αυτό και αναθέσαμε τη διαχείριση σε άλλον.

Φωτ.: Airbnb© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Από στόμα σε στόμα έμαθαν για τα μοναστικά διαμερίσματα οι ενδιαφερόμενοι Χαβιέρ Μπερνάλ και ο Λουίς Βιδόν.

Επικοινωνήσαμε με τις μοναχές το περασμένο καλοκαίρι, όταν κάποιος που αγόραζε τα γλυκά τους μάς ενημέρωσε πως ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν κάποια από τα δωμάτια της μονής ως τουριστικά καταλύμματα. Ετσι, πήγαμε να ρωτήσουμε, εξηγεί ο Μπερνάλ στην εφημερίδα.

Φωτ.: Airbnb© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τα δύο μέρη έφθασαν σε συμφωνία ενός χρόνου και τα διαμερίσματα είναι πλέον διαθέσιμα προς ενοικίαση για τουλάχιστον διήμερη διαμονή, έναντι 90 και 180 ευρώ – αναλόγως των τετραγωνικών.

Σύμφωνα με τον Μπερνάλ, τους πρώτους δύο μήνες τα μοναστικά καταλύμματα προσέλκυσαν περισσότερους ξένους παρά Ισπανούς ενοικιαστές.

Φωτ.: Airbnb© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μέχρι στιγμής, ήταν κυρίως ξένοι οι ενοικιαστές, αλλά είναι αλήθεια ότι το ποσοστό των Ισπανών είναι υψηλότερο από ό,τι συνήθως έχουμε σε τέτοιου είδους ακίνητα, ανέφερε ο ίδιος στην El Pas.

Πηγή: Guardian

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ